Resultaat 1 - 10 (van 387)

• Inloopspreekuur Schildklier Organisaties Nederland Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Hoofdbibliotheek

Vrije inloop bij medewerkers van de Schildklier Organisaties Nederland.

di 28 mrt

• Peutervoorlezen in alle bibliotheekvestigingen Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | alle bibliotheekvestigingen

Iedere woensdagmorgen wordt in alle bibliotheekvestigingen voorgelezen aan peuters van 2 t/m 4 jaar.

wo 29 mrt

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

Tijdens de inloopspreekuren zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je te ondersteunen bij het vinden van een passende taalondersteuning in Zoetermeer. In het Taalhuis is ook een collectie aanwezig zodat je zelf aan de slag kunt om de taal beter te leren lezen en schrijven, of om iemand in je omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid.

wo 29 mrt

do 30 mrt

• Inloopspreekuur SeniorWeb Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Ben je een (beginnende) computergebruiker en heb je vragen over de computer of tablet, bijvoorbeeld over het werken met Windows 10, fotobewerking of het maken van fotoalbums? Medewerkers van SeniorWeb zitten iedere donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur voor je klaar in Hoofdbibliotheek (in het Leescafé op de Duitslandlaan, benedenverdieping). Het inloopspreekuur is gratis.

do 30 mrt

• Nieuw in 2017: Tabletcafé in Rokkeveen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Wijkbibliotheek Rokkeveen

Met ingang van januari 2017 sluit de Bibliotheek aan bij het inloopspreekuur Techniek Coach van Palet Welzijn met een Tabletcafé op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur in de wijkbibliotheek Rokkeveen.

vr 31 mrt

vr 31 mrt

• Media Ukkie Dag over verantwoord mediagebruik door kleine kinderen Bekijk details

Van 11:00 tot 15:00 | Hoofdbibliotheek, jeugdafdeling (Duitslandlaan 440)

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En wat ze zien, is dat eigenlijk wel goed?

• Coderdojo: Programmeren voor kinderen Bekijk details

Van 12:00 tot 15:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 5e verdieping Let's Learn

Bij een Dojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. Ook in de komende maanden is het mogelijk om mee te doen met Coderdojo. Coderdojo is iedere zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek, op de 5e etage in Let's Learn.

• Waardering jonge mantelzorgers Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Hoofdbibliotheek (Leescafé, begane grond)

Gemeente Zoetermeer besteedt met een speciale waarderingsactie aandacht aan jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar. Op zaterdag 1 april is 2BeCool met een coole act aanwezig in de Hoofdbibliotheek om de eerste waarderingen persoonlijk uit te reiken. Tussen 13.00 en 14.30 uur kun je jezelf of iemand anders bij 2BeCool aanmelden voor de waardering voor jonge mantelzorgers. De waardering voor jonge mantelzorgers bestaat uit een bioscoopbon, goed voor een bezoek voor 2 personen.