Cultuurlezing Koninginnen van de Nijl

8 maart 2017, van 14:00 tot 16:00 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440

Kosten: €7,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de VU, €9,00 voor niet-leden/niet-cursisten

Op woensdag 8 maart geeft archeoloog Diana de Wild, docent van de Volksuniversiteit, een cultuurlezing over ‘Koninginnen van de Nijl’. Ze vertelt in deze lezing over de rijkdom, intriges en de verering van de koninklijke dames in het oude Egypte. Speciale aandacht is er voor Nefertari, de vrouw van machtige farao Ramses II.

***UITVERKOCHT***

De lezing vindt plaats in de Hoofdbibliotheek en duurt van 14.00 – 16.00 uur, de inloop is vanaf 13.30 uur.  Helaas zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar!

Tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden

Deze lezing vindt plaats op Nationale Vrouwendag en sluit aan bij de tentoonstelling over de koninginnen in het oude Egypte. Deze tentoonstelling is op dit moment te zien in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Centraal staat de rol van de vrouw aan het hof van de farao en welke politieke invloed zij had. De koningin was de belangrijkste vrouw van de farao, maar niet de enige. Egyptische farao’s hadden grote harems. Sieraden, glaswerk en meubilair laten zien hoe het leven van een koningin eruit zag. Van groot belang waren de voorbereidingen op de dood. De tentoonstelling laat zien hoe geleefd en gewerkt werd in Deir-El-Medina, het beroemde dorpje van de arbeiders die de graven van de farao’s maakten. Het graf van Nefertari is één van de beroemdste graven in Egypte, met behulp van foto’s en maquettes wordt getoond hoe dit graf eruit ziet.