Resultaat 1 - 10 (van 172)

• Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek! Bekijk details

20 maart 2017

In de Bibliotheek kun je vanaf nu gratis oefenen voor je theorie-examen voor scooter, auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zijn in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek!

• Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek Bekijk details

13 maart 2017

De oude Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein wordt op dit moment volop verbouwd. Begin 2018 is de verbouwing klaar en start de Bibliotheek in het pand een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De Bibliotheek werkt daarbij samen met de gemeente en zo’n 40 andere maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. De nieuwe naam: het Forum!

Bekijk details van Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

• Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek Bekijk details

7 maart 2017

Op woensdag 22 maart is om 14.00 uur de feestelijke opening van het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek. Vanaf dan kunnen bezoekers in het winkeltje op de jeugdafdeling (1e verdieping) de mooiste en leukste boeken, boekfiguren, spellen en cadeautjes kopen.

Bekijk details van Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

• Warboel in de Bieb! Bekijk details

6 maart 2017

In de periode van 23 maart t/m 11 april ontvangen we in de Hoofdbibliotheek en de wijkbibliotheken weer vele groepen 3 uit het basisonderwijs. Ruim 1.100 Zoetermeerse leerlingen uit groep 3 komen voor het programma 'Warboel in de bieb' waarin de luie, maar slimme spin Anansi de hoofdrol speelt.

Bekijk details van Warboel in de Bieb!

• Let op: tijdelijke melding bij inloggen Bekijk details

22 februari 2017

Vanwege serverwerkzaamheden zijn de catalogus, Mijn Menu en de Wise app vanaf zaterdag 25 februari 17.30 niet bereikbaar. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de loop van zondag 26 februari zal die toegang weer hersteld zijn.

Bekijk details van Let op: tijdelijke melding bij inloggen

• Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek Bekijk details

17 februari 2017

Wij vinden het heel fijn om officieel te kunnen aankondigen dat onze samenwerkingspartner, de Volksuniversiteit Zoetermeer, onder de vleugels van de Bibliotheek komt. De fusie houdt in dat de activiteiten van de Volksuniversiteit voortaan door de Bibliotheek worden georganiseerd en aangeboden. Omdat het merk van de Volksuniversiteit staat voor kwaliteit in educatie, houden we die naam aan. Dat geldt ook voor de website en social media van de Volksuniversiteit. Maar er gaat natuurlijk ook wat veranderen.

Bekijk details van Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek

• Geen peutervoorlezen op woensdag 22 februari Bekijk details

13 februari 2017

Wegens omstandigheden is er op woensdagochtend 22 februari geen peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek en ook niet in de wijkbibliotheken. Onze excuses voor het ongemak. De eerstvolgende keer is op woensdag 29 februari.

Bekijk details van Geen peutervoorlezen op woensdag 22 februari

• Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers op donderdag 9 februari Bekijk details

23 januari 2017

Op donderdag 9 februari om 19.00 uur is er in de Hoofdbibliotheek een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden om als taalvrijwilliger te gaan werken.

Bekijk details van Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers op donderdag 9 februari

• Opening 'de Bibliotheek op school' op 8 voorschoolse locaties Bekijk details

18 januari 2017

De Bibliotheek en KERN Kinderopvang openen tijdens de Nationale Voorleesdagen in de periode van 25 januari t/m 4 februari maar liefst 8 nieuwe Voorschoolse Bibliotheken op School door heel Zoetermeer. De eerste opening is op locatie De Touwladder op 25 januari om 10:15 uur door wethouder Isabelle Vugs. Op 2 februari om 13:00 uur wordt de opening van locatie Het Zwanenbos aangevuld met een feestelijke voorleesestafette door onderwijsambtenaren van de gemeente Zoetermeer.

Bekijk details van Opening 'de Bibliotheek op school' op 8 voorschoolse locaties

• Gedichtendag als start van de Poëzieweek! Bekijk details

17 januari 2017

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Bekijk details van Gedichtendag als start van de Poëzieweek!