Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek

Gepubliceerd op: 17 februari 2017 14:50

Wij vinden het heel fijn om officieel te kunnen aankondigen dat onze samenwerkingspartner, de Volksuniversiteit Zoetermeer, onder de vleugels van de Bibliotheek komt. De fusie houdt in dat de activiteiten van de Volksuniversiteit voortaan door de Bibliotheek worden georganiseerd en aangeboden. Omdat het merk van de Volksuniversiteit staat voor kwaliteit in educatie, houden we die naam aan. Dat geldt ook voor de website en social media van de Volksuniversiteit. Maar er gaat natuurlijk ook wat veranderen.

Goed nieuws voor Zoetermeer

De aansluiting van de Volksuniversiteit is goed nieuws voor de burgers van Zoetermeer, want door de grotere slagkracht van de organisaties samen bereiken we veel meer mensen, ook de kwetsbare doelgroepen binnen de stad. En ook voor beide organisaties is het een positieve ontwikkeling. Voor de Bibliotheek betekent dit een vitamineshot met veel ervaring, contacten en kennis over educatie en ontwikkeling. Dit wordt in de toekomst een nog belangrijker thema in onze organisatie én sluit naadloos aan bij onze doelstellingen. De bestuursleden en medewerkers van de Volksuniversiteit ervaren het als heel positief dat de activiteiten van de Volksuniversiteit kunnen worden versterkt en uitgebreid door de aansluiting bij de Bibliotheek.

Ontwikkeling en participatiekansen

Het aanbod van de Volksuniversiteit/Bibliotheek gaat wel iets veranderen, omdat we dit aanpassen aan de veranderingen in de maatschappij. Dat betekent: meer nadruk op ontwikkeling en participatiekansen van mensen, denk aan taalvaardigheid en digitale vaardigheid. Maar ook de recreatieve taal- en culturele cursussen, workshops en lezingen behouden een plaats. We gaan dit allemaal nog verder uitwerken. Natuurlijk zullen we ons vernieuwde aanbod met u delen via de websites van de Bibliotheek en de Volksuniversiteit.

We verwelkomen de Volksuniversiteit als nieuw lid van de familie van Bibliotheek Zoetermeer! De foto is van Jan van Es.