ZoetermeerPas

ZoetermeerPashouders

Heb je van de gemeente een ZoetermeerPas gekregen? Daar zitten twee mooie voordeelcheques bij voor de Bibliotheek. Met voordeelcheque 1 kun je een gratis bibliotheekabonnement afsluiten of verlengen. Bij inlevering van voordeelcheque 2 ontvang je een tegoed op je lenerspas.  

Voordeelcheque 1: gratis abonnement bibliotheek
Voordeelcheque 1 geeft je recht op een gratis 5-sterrenabonnement van de bibliotheek. Dat is het meest uitgebreide abonnement!  

  • gratis reserveren (alleen uit de Zoetermeerse collectie), lenen en verlengen;
  • een onbeperkt aantal materialen lenen;
  • Kinderen tot en met 17 jaar krijgen een gratis jeugdabonnement;
  • gratis melding per e-mail als het tijd is om de geleende materialen in te leveren;
  • elke dag gratis internetten in de bibliotheek;
  • leuke kortingen op lezingen, cursussen, workshops en andere activiteiten.

Hoe vraag je een gratis bibliotheekabonnement aan?
Dat kan bij de balie van alle bibliotheekvestigingen. Wat neem je mee? Je  ZoetermeerPas, voordeelcheque 1 én een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Je kunt je bibliotheekabonnement verlengen zolang je recht hebt op de ZoetermeerPas. Geen recht meer op een ZoetermeerPas? De bibliotheek heeft verschillende abonnementen in verschillende prijsklassen.  

Voordeelcheque 2: gratis diensten van de bibliotheek
Lever je voordeelcheque 2 in bij de balie van de bibliotheek en laat je de ZoetermeerPas zien, dan ontvang je een tegoed op je bibliotheekpas. Daarmee kun je betalen voor diensten van de bibliotheek. Bijvoorbeeld voor internet, printen of kopiëren, lezingen en cursussen.  

Voordeelcheques 3, 4, 5, 6 en de Jongerencheque: Korting op cursussen en activiteiten
Met deze voordeelcheques krijg je korting op een cursus bij de Volksuniversiteit, een activiteit in het E-Lab. Je kunt alle cheques voor één cursus gebruiken. Als je de voordeelcheques gebruikt lever ze dan bij aankoop en vóór aanvang van de cursus/activiteit in bij de klantenservicebalie.  

Heb je (nog) geen ZoetermeerPas?
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een Zoetermeerpas? Of heb je andere vragen over de ZoetermeerPas? Meer informatie en online aanvragen, kun je op de website van Gemeente Zoetermeer.   

ZoetermeerPas: in heel Zoetermeer een goed idee
Met de ZoetermeerPas ben je niet alleen voordelig uit bij de bibliotheek. De pas geeft korting op heel veel sportieve, leerzame en culturele activiteiten in Zoetermeer. Gebruik ‘m dus goed!  Bekijk hier het filmpje!