ZoetermeerPas

Zoetermeerpas

Pak je voordeel met de ZoetermeerPas in de Bibliotheek.

Hulp nodig bij het aanvragen van de ZoetermeerPas?

In 2020 wordt de ZoetermeerPas digitaal. Kun je hulp gebruiken bij het aanvragen of verlengen van de ZoetermeerPas? Dan kun je op verschillende dagen terecht in het Forum om samen met een vrijwilliger de ZoetermeerPas aan te vragen. Ter voorbereiding is het handig om je pasfoto al digitaal in je e-mailaccount te hebben.

  • Vrijdag van 14.00 - 16.00 uur bij het Digitale Hulpbalie op Plein Mens & Maatschappij op de begane grond
  • Op afspraak bij De Volharding via steunentoeverlaat@devolharding.nl of 070-221 05 81

Wat kun je met je ZoetermeerPas in de Bibliotheek?

Heb je van de gemeente een ZoetermeerPas gekregen? Daar zit mooi aanbod bij van de Bibliotheek!

Gratis abonnement bibliotheek
De ZoetermeerPas geeft je recht op een gratis 5-sterrenabonnement van de bibliotheek. Dat is het meest uitgebreide abonnement!  

  • gratis reserveren (alleen uit de Zoetermeerse collectie), lenen en verlengen;
  • een onbeperkt aantal materialen lenen;
  • kinderen tot en met 17 jaar krijgen een gratis jeugdabonnement;
  • leuke kortingen op lezingen, cursussen, workshops en andere activiteiten.

Hoe vraag je een gratis bibliotheekabonnement aan?
Dat kan bij de balie van alle bibliotheekvestigingen. Wat neem je mee? Je ZoetermeerPas én een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Je kunt je bibliotheekabonnement verlengen zolang je recht hebt op de ZoetermeerPas. Geen recht meer op een ZoetermeerPas? Geef dat dan aan, je kunt altijd overstappen naar een van de heel betaalbare andere abonnementen van de bibliotheek.

Gratis diensten van de bibliotheek
Met je ZoetermeerPas ontvang je een tegoed op je bibliotheekpas. Daarmee kun je betalen voor diensten van de bibliotheek. Bijvoorbeeld voor internet, printen of kopiëren.

Korting op cursussen en activiteiten
Met je ZoetermeerPas krijg je heel veel korting op een cursus bij de Volksuniversiteit, een activiteit in het E-Lab. Geef vóór inschrijving aan dat je een ZoetermeerPas hebt.

Heb je (nog) geen ZoetermeerPas?
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een Zoetermeerpas? Of heb je andere vragen over de ZoetermeerPas? Meer informatie en online aanvragen, kun je op de website van Gemeente Zoetermeer.   

ZoetermeerPas: in heel Zoetermeer een goed idee
Met de ZoetermeerPas ben je niet alleen voordelig uit bij de bibliotheek. De pas geeft korting op heel veel sportieve, leerzame en culturele activiteiten in Zoetermeer. Gebruik ‘m dus goed!  Bekijk hier het filmpje!