Cultuurlezing In het licht van Cuyp

12 december 2021, van 11:00 tot 12:30 | Forum, Trainingsruimte

Kosten: € 10,50 leden € 13,00 niet leden

Aelbert Cuyp is een van de belangrijkste landschapschilders uit de Gouden Eeuw. Tijdens een ware Cuyp-rage werden de zonovergoten landschappen van Cuyp bij Engelse verzamelaars razend populair en talloze Britse schilders als Gainsborough, Constable en Turner lieten zich door hem inspireren. Een lezing door Hoo Man Chan aansluitend bij de tentoonstelling in het Dordrechts Museum.

Aelbert Cuyp werd 400 jaar geleden in Dordrecht. Engelsen hadden zoveel achting, dat zij hem de "Dutch Claude" noemden en hem daarmee op het niveau plaatsten van de indertijd in heel Europa gerespecteerde landschapsschilder Claude Lorrain uit Frankrijk. In het Dordrechts Museum is tot 6 maart 2022 een grote tentoonstelling te zien van zijn werk waarbij voor het eerst ook de waardering voor Cuyp en zijn invloed getoond worden.