Carina van Leeuwen op het Thrillerfestival: Hoe pleeg je de perfecte moord?

3 november 2022, van 20:00 tot 22:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

CSI, maar dan in het echt. Op 3 november vertelt schrijver en forensisch rechercheur Carina van Leeuwen over haar werk en haar boeken in het Forum.

Carina is bekend van haar thrillerserie 'Unit Plaats Delict' met in de hoofdrol forensisch rechercheur Renee Spaan. Haar realistische misdaadverhalen spelen in Den Haag, waar zejarenlang woonde en werkte. In het Forum vertelt zij over haar boeken én haar werkzaamheden als forensisch coördinator van het Cold Case team in Amsterdam.

Speciaal voor het Thrillerfestival komt Carina naar het Forum in Zoetermeer. Met boekverkoop door Boekhandel Silvester en signeersessie.

Nieuw: 'Magma'

Op 19 oktober verschijnt 'Magma' het eerste deel van haar gloednieuwe Cold-casetrilogie. Twee meisjes van uiteenlopende sociale klassen verdwijnen in dezelfde week. Het lichaam van een jarenlang vermiste docent wordt uit het water gevist en een politicus voelt hoe de grond hem te heet onder de voeten wordt. Na een vernietigend rapport over het politieonderzoek destijds wordt een nieuw rechercheteam voor vermissingen opgericht. Hierin zit een vreemde eend in de bijt: journalist Lyn Riley, die na dertig jaar in oorlogs- en rampgebieden terug in Nederland is. Het team duikt in de verdwijning van de 18-jarige Sasha, die in tegenstelling tot een in dezelfde week verdwenen meisje uit hogere kringen al snel werd vergeten. In hun onderzoek stuiten zij op tegenstand vanuit politieke hoek. Ondertussen staat er voor Riley persoonlijk ook nogal wat op het spel…

In deze realistische, en vakkundig geschreven reeks komen recherche, journalistiek en politiek samen. Carina werkt aan de volgende twee delen.

Deelnemen

Deelname is gratis, maar we vragen je wel om je aan te melden via onderstaande knop.

Tickets voor Carina van Leeuwen

In de bibliotheek

Over de auteur

Carina van Leeuwen werkte voordat ze overstapte naar de politie als operatieassistent in binnen- en buitenlandse ziekenhuizen. Na enkele jaren in de uniformdienst werd ze een van de eerste vrouwelijke forensisch rechercheurs. Sinds 2006 werkt ze als forensisch coördinator in het Cold Case team van Politie Amsterdam. Carina geeft nog steeds gastcolleges aan de Hogeschool van Amsterdam waar ze Forensisch Onderzoek studeerde.

In de Online Bibliotheek

Tickets voor Carina van Leeuwen