Eenzaamheid tentoonstelling Oosterheem

7 juni 2022 t/m 4 juli 2022 | Wijkvestiging Oosterheem

Kosten: Gratis

Momenteel is het boek ‘Je bent niet alleen!’ en bijbehorende tentoonstelling te vinden in wijkvestiging Oosterheem. In het boek zijn verhalen opgetekend van Zoetermeerders over het gevoel van eenzaamheid om zo eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Het boek maakt onderdeel uit van de culturele aandacht voor eenzaamheid in Zoetermeer en is geschreven en gefotografeerd door Zoetermeerse fotografe Patricia Munster. In het boek lees je de verhalen van ruim twintig Zoetermeerders, in de leeftijd van 17 tot en met 89 jaar. Stadsgenoten die op uiteenlopende manieren eenzaamheid voelen of hebben gevoeld. Zij vertellen hoe zij met eenzaamheid omgaan en wat het hen gebracht heeft. In alle verhalen klinkt één boodschap heel duidelijk door: jij bent aan zet om eenzaamheid te doorbreken. Eenzaamheid ga je te lijf door de eerste stap te zetten.

Patricia Munster: “Ik ben fotografe en wel gewend om portretten te maken van mensen, maar werd echt geraakt door de soms best heftige verhalen van deze mensen. Het waren heel indringende en intieme gesprekken waarbij veel emotie om de hoek kwam kijken. Ook van mijzelf! Maar ik merkte dat ik na het horen van het verhaal, heel goed wist hoe ik iemand het beste op de foto kon zetten. Zo zijn het allemaal heel krachtige portretten geworden.”

De boekjes zijn gratis af te halen bij wijkvestiging Oosterheem. Daarnaast is de hele maand juni een expositie geopend met de foto's uit het boek te bezoeken in Wijkvestiging Oosterheem. Het boekje ‘Je bent niet alleen!’ is een project van Wijck, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer.