Nederland Leest: Yvonne Keuls in het Forum over 'Mevrouw mijn moeder'

29 november 2022, van 20:00 tot 22:00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Met 'Mevrouw mijn moeder' richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking.

Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. 'Mevrouw mijn moeder' is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

En laat 'Oud worden, jong blijven' nu net het thema van Nederland Leest van dit jaar zijn. Yvonne Keuls: ‘Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema Oud worden, jong blijven. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.’

In het Forum geeft Yvonne een toneelbewerking van het boek 'Mevrouw mijn moeder', waar ze zelf alle rollen vertolkt. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen en haar boek(en) te kopen en te laten signeren.

Speciaal voor Nederland Leest is het boek 'Mevrouw mijn moeder' in een nieuw jasje gestoken. Je kunt het vanaf 1 november gratis ophalen in het Forum of in onze vestigingen (zolang de voorraad strekt).

Deelnemen

Ook benieuwd naar Yvonne's vertolking van 'Mevrouw mijn moeder'? Koop dan je ticket via onderstaande knop.

Tickets voor Yvonne Keuls in het Forum

Over de auteur

Yvonne Keuls werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Yvonne Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte.

In de Online Bibliotheek

Tickets voor Yvonne Keuls in het Forum