Poëzieweek 2023

26 januari 2023 t/m 1 februari 2023 | Forum | Oosterheem | Rokkeveen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2023 voor de elfde keer gevierd! Dit jaar met als thema: Vriendschap.

Op donderdag 26 januari trapt de Poëzieweek traditioneel af met Gedichtendag gevolgd door een week met poëzie in de hoofdrol. Kom neuzen in de mooiste gedichtenbundels, bekijk onze selectie van de mooiste gedichten of verras iemand met een poëziekaart. 

Miriam Van hee en Hester Knibbe over vriendschap

Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van Poëzieweek 2023! Ze koesteren een literaire vriendschap over de grenzen heen en zijn ook in het dagelijks leven al decennialang ‘besties’. Zo belichamen ze perfect het thema van de elfde Poëzieweek: vriendschap!

Meer over Pöezieweek 2023

  • E-books

    Bekijk hier de poëziecollectie e-books in de Online Bibliotheek.

  • Playlist Muziekweb

    Hier vind je de speciale playlist voor de Poëzieweek van Muziekweb.

Werkgroep Poëzie

Schrijf je zelf poëzie en vind je het waardevol om daarover van gedachten te wisselen met andere dichters? Of wil je jouw gedichten verbeteren en verder ontwikkelen? Dat kan in de Werkgroep Poëzie, opgericht door de bibliotheek. Dé plek waar mensen die houden van gedichten schrijven, elkaar verder kunnen helpen. Zij komen maandelijks bij elkaar om hun werk te bespreken.

Meer over Werkgroep Poëzie

Gedichten Werkgroep Poëzie over het thema Vriendschap