Thom Hoffman vertelt over zijn nieuwe boek in het Forum

14 maart 2023, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Forum Zoetermeer | Podium

Kosten: Leden: € 10,50 | Niet-leden: € 13,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Foto: Giam Kwee

Speciaal voor de 88e Boekenweek (11-3 t/m 19-3) is schrijver, acteur en fotograaf Thom Hoffman te gast in Bibliotheek Forum Zoetermeer. Op 14 maart zal hij vertellen over zijn meest recente boek Indië, betovering en desillusie, waarin hij zijn persoonlijke zoektocht beschrijft naar een verborgen geschiedenis.

Van zijn grootvader kende hij vooral warme herinneringen aan de Indische sfeer en het lekkere eten. Hij is hier veel over gaan lezen, wat resulteerde in een jarenlange zoektocht naar het werkelijke Indië, vanaf het begin van de VOC tot aan de onafhankelijkheid van Indonesië.  

Met het Boekenweekthema Ik ben alles vieren we de pluriformiteit van onze identiteit. Een bijzonder actueel thema. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit. Met de veelheid aan rollen die we vervullen -die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is eenieder van ons de optelsom van al die componenten.

Juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen en erkennen dat wat we al wisten. En we verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van karakters die we niet zijn of kennen. En door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

Boekhandel Silvester verzorgt de boekverkoop bij de lezing.

Speciaal voor deze lezing blijft Cafe Max langer geopend, tot 20.00 uur. Je bent van harte welkom voorafgaand aan de lezing een hapje of drankje te komen nuttigen.

Deelnemen