Talkshow Boek&Meer: Tomas Ross (geannuleerd)

3 oktober 2021, van 15:00 tot 16:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het handelsmerk van misdaadschrijver Tomas Ross is ‘spannende fictie’, een genre gebaseerd op zowel feiten als verzonnen gebeurtenissen. Zijn boeken bevatten vaak een historisch en politiek tintje, soms zijn het zelfs ‘doofpotaffaires’. Ross deed grondige research naar zaken als, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink, de Greet Hofmans-affaire en de moord op Pim Fortuyn. Presentator Laurens de Groot gaat in gesprek over z’n boeken, het schrijversleven en meer.

Tomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn, studeerde geschiedenis, journalistiek en studeerde af in niet westerse-sociologie. Na zijn studie werkte hij als journalist voor diverse dagbladen en op televisie voor o.a. de NOS. Na zijn debuut in 1980 onder de naam Tomas Ross met De honden van het Verraad, is hij fulltime schrijver van misdaadromans. Zijn romans bevatten en combinatie van fictie en feiten wat zijn handelsmerk is geworden.
Als zoon van een oud-verzetsman en pionier van de Binnenlandse Veiligheids Dienst, gaan veel van zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog en activiteiten van de geheime inlichtingendienst. Ross deed grondige research naar zaken als de vrijheidsstrijd van Zuid-Molukkers, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink, de Greet Hofmans-affaire en de moord op Pim Fortuyn.

Driemaal de Gouden Strop
Drie van zijn romans werden bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Zijn Gouden Strop winnende boek ‘Bèta’ (1987) over een pandemie is momenteel weer zeer actueel. Als scenarioschrijver schreef hij enkele films van Theo van Gogh maar ook diverse televisieseries over de Oranjes. Momenteel werft en begeleidt hij nieuw schrijftalent voor zijn eigen fondslijn Tomas Ross Crime (TRC). 

Foto: Ben Kleyn

Signeersessie en boekverkoop door boekhandel Silvester
Boekhandel Silvester verzorgt de boekverkoop tijdens de Talkshow. Je kunt je aankopen zowel met mobielen pin als contact betalen.

Boekhandel Silvester biedt ook de mogelijkheid om titels van schrijvers/gasten van lezingen voor je te bestellen als je de activiteit online bezoekt. Na ontvangst van onderstaand bestelformulier neemt de boekhandel contact met je op. Betalen kan d.m.v. een betaalverzoek via Tikkie die je na contact met de boekhandel ontvangt. Na betaling wordt de bestelling voor je gereed gemaakt. Je ontvangt bericht wanneer je je bestelling op kunt halen in de boekhandel Silvester aan de Dorpsstraat 115N in Zoetermeer.
Bestellen kan tot de datum van deze activiteit.