Er op uit in de Zomervakantie

In de zomervakantie is er weer van alles te doen in de Bibliotheek en daarbuiten. Kom langs en doe mee met de activiteiten voor jong en oud. Ga op jacht naar prentenboeken, verzamel stickers met Vakantielezen en maak kans op leuke prijzen. Laat je inspireren door de lees- en luistertips. Bovendien kun je lekker lang en extra veel lezen. Kortom er is genoeg te doen en je hoeft je niet te vervelen!

Lekker lang (en veel) lenen!

Heb je ook al (bijna) vakantie en alle tijd om lekker te lezen? Dan hebben we goed nieuws!

• Van 12 juli t/m 30 augustus is de uitleentermijn van materialen verlengd naar 7 weken*)
  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen daarnaast maar liefst twintig materialen lenen *) M.u.v. Sprinters en e-books uit online Bibliotheek

Peutervoorlezen (ca. 2-4 jaar)

Iedere woensdagochtend lezen we voor aan peuters uit bekende en minder bekende prentenboeken over allerlei onderwerpen. Tijdens elk voorlees halfuur worden er 2 prentenboeken voorgelezen. Natuurlijk zingen we ook samen liedjes, afgewisseld met bewegingsversjes.

Prentenboekenjacht (ca. 0-6 jaar)

Ga je mee op prentenboekenjacht? Vond je het afgelopen jaar ook zo leuk om op berenjacht te gaan? Dan bof je enorm. Want tijdens de zomervakantie gaan we op jacht naar prentenboeken. Doe mee en win een gratis vingerpoppetje. Zet je zelf ook een prentenboek voor het raam? Meld je prentenboek dan hier aan.

Vakantielezen (ca. 6-8 jaar)

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen wordt lezen extra leuk. Gaan jullie deze zomer mee op reis? Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Creepy Pasta Familieactiviteit

Houd je van spannende verhalen en wil je pasta leren maken? Dan is deze kookworkshop voor jou. In deze ludieke workshop leren kinderen en volwassenen hoe ze traditionele Italiaanse pasta kunnen bereiden. We maken overheerlijke pasta met de pastamachine, leren over verschillende ingrediënten en luisteren naar korte enge verhalen. Vanaf 4 jaar.

Knappe koppen (tot ca. 12 jaar)

Houd jij van experimenteren, robots bouwen, proefjes doen en aan de slag met allerlei geweldige en spannende materialen? Kom dan iedere woensdagmiddag naar het Forum en word een echte wetenschapper in de dop.

Boek 'n Trip (tot 18 jaar)

Beleef de mooiste verhalen gewoon op je telefoon en tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken en de actie loopt t/m 31 augustus.

Snuffelen tussen de boeken (senioren)

Samen met een ervaren medewerker van de bibliotheek tussen de boeken snuffelen en praktische leestips krijgen. Leer nieuwe boeken kennen binnen uw favoriete genre. Waarna u samen met de andere deelnemers en onze vrijwilliger napraat over de boeken met een bakje koffie of thee.

Voorlees plezier (senioren)

Genieten van een mooi verhaal, met iets lekkers. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor ontmoeting en gezellige babbels.

Fotoboekbabbels (senioren)

Heeft u mooie fotoalbums in de kast liggen met geweldige verhalen over die mooie bijzondere vakanties? Neem ze mee naar “Fotoalbum babbels” en deel deze mooie herinneringen met de andere deelnemers en de vrijwilliger onder het genot van een bakje koffie en thee.

Actief aan de slag (senioren)

Breien of haken, gezellig kletsen en elkaar leren kennen, dat is de breiclub in het Forum. Doe gezellig met ons mee, iedereen is welkom. Geniet u van een leuk kaart of bordspel, kom gezellig langs om met andere deelnemers een spelletje mee te spelen. U mag uw eigen favoriete spel meenemen.

Leestips (0- 99 jaar)

Zon & Zomer, Reizen, Reisverhalen, Er op uit tips, Stedentrips, Leesboeken over of uit je favoriete vakantieland, Zomerse recepten, Anti-verveeltips voor kinderen, voor ieder wat wils bij onze lees- en luistertips. Of je nu wel of niet weg gaat, met onze leestips reis je overal naar toe!

Er is nog meer....

Naast bovenstaande zomerse activiteiten is er nog meer te doen in het Forum, zoals informatieve (inloop)spreekuren, Stamtafel, workshops en meer. Bekijk wat er nog meer gepland staat in de Agenda.

Maak je al gebruik van onze apps?

We wensen je een zonnige zomer en zien je graag in één van de Zoetermeerse Bibliotheken!