Geldpunt en belastingzaken

Wil je meer grip op jouw geld? Vanaf vrijdag 1 november 2019 heeft de bibliotheek van 14.00 tot 15.00 uur een wekelijks Geldpunt op de vrijdag. Bij dit gratis Geldpunt krijg je informatie, advies en praktische hulp. Ook zijn we graag een luisterend oor voor jou!

LET OP:

Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn tot 6 april alle evenementen van Bibliotheek Forum Zoetermeer geannuleerd. Ze worden zo veel mogelijk later alsnog ingehaald. Voor hulp bij uw belastingaangifte kan u via de belastingtelefoon 0800 - 0543 (gratis) optie 3 kiezen voor uitstel van uw belastingaangifte. Houdt u wel uw Burgerservicenummer bij de hand om deze in te voeren. Wanneer het Geldpunt en belastingzaken weer geopend is, helpen wij u graag met uw belastingaangifte en andere geldzaken.

Voor al je vragen over geldzaken!

Het Geldpunt in het Forum reikt jou de helpende hand. Je kan denken aan hulp bij administratieve vragen of problemen, belastingzaken (aangifte, betalingsregeling, toeslagen e.d.), grip krijgen op uitgaven, budgettering, ondersteuning bij de digitale aanvragen zoals de Zoetermeerpas en het aanmelden voor de gratis cursussen van de Volksuniversiteit. Daarnaast hebben wij contact met Zoetermeerse specialisten en zullen jou inclusief afspraak doorverwijzen naar de juiste specialist.

  • Iedere vrijdag van 14.00 - 15.00 uur.

Tijdelijke uitbreiding Geldpunt voor hulp bij digitale belastingaangifte.

Vanaf 3 maart tot/met mei worden de openingstijden én de locatie van het Geldpunt tijdelijk uitgebreid voor hulp bij digitale belastingaangifte.
Nu en in de toekomst vul je je belastingzaken digitaal in bij de bibliotheek. Heb je een werkende DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Dan kun je vanaf 3 maart 2020 bij het Geldpunt terecht. Vul samen met een vrijwilliger, getraind door de Formulieren Brigade, je belastingaangifte in. Voor complexe belastingvragen vragen, zullen wij warm doorverwijzen.

Zelfstandig aangifte doen
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruik maken van de faciliteiten (inclusief printen) die de bibliotheek biedt. Tijdens de openingstijden staan de computers tot je beschikking. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte verwijzen zij door naar de spreekuren van het Geldpunt.

Openingstijden:

  • Geldpunt Rokkeveen is iedere dinsdag vanaf (3 maart t/m mei) geopend van 14.00 -15.30 uur.
  • Geldpunt Forum is iedere vrijdag vanaf (6 maart t/m mei) geopend van 13.00 - 16.00 uur.

Een afspraak maken is niet nodig.