Schrijfcafe

Schrijf je graag verhalen? Of wil je schrijven (weer) leuk vinden? Kom dan naar het Schrijfcafé in de Bibliotheek van Zoetermeer. Met wisselende thema’s en creatieve werkvormen biedt het Schrijfcafé maandelijks laagdrempelige en inspirerende schrijfbijeenkomsten.

Je fantasie en geheugen worden wisselend geprikkeld, verhalen kunnen naar eigen wens fictief of autobiografisch uitgewerkt worden.  De teksten worden niet beoordeeld. Je zult vooral ervaren wat voor fijne effecten het associëren, het (samen) schrijven en eventueel delen zelf heeft. Schrijfervaring is niet nodig. Je bent welkom om bij elk Schrijfcafé aanwezig te zijn, maar de bijeenkomsten zijn ook prima afzonderlijk te volgen. Fijn als je zelf pen en papier meeneemt.

Het Schrijfcafé is onder leiding van Jacqueline van Zwieteren (HetVerhaalAchter.nl). Laat je verrassen tijdens deze vrolijke ochtend! 

Het Schrijfcafé is op de 3e woensdagochtend van de maand van 9.45 - 12.15 uur en start weer op in februari 2023.

Data 2023: 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 20 september, 18 oktober, 15 november, 20 december. Kijk in de agenda voor tickets.

Je bent welkom om bij elk Schrijfcafé aanwezig te zijn, maar de bijeenkomsten zijn ook prima afzonderlijk te volgen.

Deelname kost € 12,50 voor leden en €15,00 voor niet leden.

Meer informatie over het Schrijfcafé via Jacqueline van Zwieteren op 06 - 438 509 52 of op www.hetverhaalachter.nl

Het Schrijfcafé heeft een intieme, open sfeer waar schrijvers met een gerust hart hun ruwe verhaaltjes kunnen delen. Elke keer weet ik totaal niet wat ik ga schrijven en elke keer verras ik mezelf op een leuke, originele manier. Het is een ochtend waar ik iedere maand naar uitkijk en niet wil missen.

— Anonieme deelneemster

De schrijfbijeenkomsten van Jacqueline leveren, behalve inspirerende, gezellige en soms ontroerende ochtenden, ook het inzicht op dat echt iedereen – op zijn of haar eigen manier – in staat is om, met goede begeleiding, een boeiend (levens)verhaal te schrijven.

— Jacq