Verhalentafel en Luisteren naar mooie verhalen

Luisteren naar mooie verhalen!

Voorlezen op openbare plekken in verschillende wijken van Zoetermeer. Dát is De Verhalentafel. Hier kunnen wijkbewoners komen luisteren naar mooie verhalen, voorgelezen door vrijwilligers. Maar het blijft niet bij luisteren alleen, want bezoekers kunnen ook onderling gedachten uitwisselen over de verhalen en er 'eigen' verhalen aan toevoegen.

De Verhalentafel in Rokkeveen

In wijkbibliotheek Rokkeveen worden mooie verhalen voorgelezen  Dat gebeurt om de week op donderdag, van 15.00 tot 16.00 uur.

• Locatie: Wijkbibliotheek Rokkeveen, Nathaliegang 81, Zoetermeer
  • Inloop vanaf 14.45 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar!
  • Voor meer informatie: stuur een mail naar Karin van der Lee (kvdlee@casema.nl) of bel haar op 06 - 2658 3836.

Luisteren naar mooie verhalen

Onder de naam 'Luisteren naar mooie verhalen' werkt de Bibliotheek samen met Vierstroom. In woonzorgcentra Vivaldi en Magnolia komen iedere week of iedere twee weken vrijwilligers van de bibliotheek voolezen. De voorleesbijeenkomsten zijn besloten en bedoeld voor oudere en dementerende bewoners. De vrijwilligers zijn opgeleid door de Bibliotheek en lezen korte verhalen en gedichten voor aan de hand van een thema. Vaak gaan de verhalen over vroeger. Het doel van de voorleesbijeenkomsten is om gezamenlijk herinneringen op te halen. Zo ontstaan er groepsgesprekken die worden begeleid door de vrijwilligers.

Voor vragen over 'Luisteren naar mooie verhalen' kun je contact opnemen met Monique Verkaik: per e-mail monique.verkaik@bibliotheek-zoetermeer.nl  of telefonisch 079 - 3438200.