Resultaat 1 - 10 (van 331)

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

Tijdens de inloopspreekuren zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je te ondersteunen bij het vinden van een passende taalondersteuning in Zoetermeer. In het Taalhuis is ook een collectie aanwezig zodat je zelf aan de slag kunt om de taal beter te leren lezen en schrijven, of om iemand in je omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid.

do 29 jun

• Inloopspreekuur SeniorWeb Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Ben je een (beginnende) computergebruiker en heb je vragen over de computer of tablet, bijvoorbeeld over het werken met Windows 10, fotobewerking of het maken van fotoalbums? Medewerkers van SeniorWeb zitten iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor je klaar in Hoofdbibliotheek (in het Leescafé op de Duitslandlaan, benedenverdieping). Het inloopspreekuur is gratis.

do 29 jun

• Nieuw in 2017: Tabletcafé in Rokkeveen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Wijkbibliotheek Rokkeveen

Met ingang van januari 2017 sluit de Bibliotheek aan bij het inloopspreekuur Techniek Coach van Palet Welzijn met een Tabletcafé op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur in de wijkbibliotheek Rokkeveen.

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

• Inloopspreekuur Digi Taalhuis Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping Duitslandlaan 440

Het DigiTaalhuis is een plek waar mensen hulp kunnen krijgen bij digitale zaken en hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Tijdens de inloopspreekuren zijn gastvrouwen aanwezig om je vragen te beantwoorden of hulp te bieden. Het DigiTaalhuis bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek (tijdelijke locatie Duitslandlaan 440).

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

• Workshop T-shirt bedrukken Bekijk details

Van 13:15 tot 15:00 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440 (Fablab 2e verdieping)

Een t-shirt bedrukken met een coole print? In deze workshop leer je welke druktechnieken er mogelijk zijn en hoe de apparaten werken, zodat je je eigen shirt of mok kan bedrukken. Neem zelf een wit t-shirt mee als je ervoor kiest om met de hittepers aan de slag te gaan.

• Workshop 3D pen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440 (Fablab 2e verdieping)

Maak met de 3D pen de mooiste creaties. Eerst leer je hoe de 3D pen werkt en ga je aan de slag met vlakke ontwerpen. As je dit onder knie hebt, dan kan je proberen je kunsten te vertonen in echt 3D tekenen met de pen. Laat je fantasie de vrije loop! Tot slot laten we je ook nog zien welke andere leuke apparaten in het FabLab te gebruiken zijn.

• Workshop Grootformaat printen Bekijk details

Van 15:00 tot 16:45 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440, (Fablab 2e etage)

Foto’s, teksten of logo‘s printen op hout, tegels of canvas, of drukken op vlaggen, stickers of banners. Het kan met de grootformaat- of de flatbedprinter! In deze workshop leer je hoe de aansturingssoftware werkt en maak je kennis met de mogelijkheden en werking van de flatbed- en grootformaatprinter. Neem je eigen materiaal mee!

• Tablet Café Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de Bibliotheek een Tablet Café in de Hoofdbibliotheek, in samenwerking met SeniorWeb. Heb je een iPad of andere tablet en vind je het leuk om met elkaar ervaringen uit te wisselen? Kom dan langs in ons Tablet Café!

ma 03 jul