Resultaat 1 - 10 (van 449)

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

Tijdens de inloopspreekuren zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je te ondersteunen bij het vinden van een passende taalondersteuning in Zoetermeer. In het Taalhuis is ook een collectie aanwezig zodat je zelf aan de slag kunt om de taal beter te leren lezen en schrijven, of om iemand in je omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid.

do 27 apr

• Rondje FabLab Bekijk details

Van 12:00 tot 15:30 | Elke week | Hoofdbibliotheek, FabLab, 2e verdieping

In de Hoofdbibliotheek is FabLab Zoetermeer gevestigd, een samenwerking tussen de Bibliotheek en het bedrijf Digitalli. FabLab Zoetermeer faciliteert uitvindingen en innovatie door kennisdeling, creativiteit en samenwerking te stimuleren en computergestuurde gereedschappen binnen het bereik van individuen te brengen. Het FabLab is te vinden op de 2e verdieping van de Hoofdbibliotheek.

• Nieuw in 2017: Tabletcafé in Rokkeveen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Wijkbibliotheek Rokkeveen

Met ingang van januari 2017 sluit de Bibliotheek aan bij het inloopspreekuur Techniek Coach van Palet Welzijn met een Tabletcafé op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur in de wijkbibliotheek Rokkeveen.

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

• Open inloop FabLab Bekijk details

Van 11:00 tot 15:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, FabLab, 2e verdieping

Er zijn 2 open inloopmomenten in de week, op woensdag van 11.30 tot 15.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Na het volgen van een workshop kun je tijdens de open inloopmomenten zelf aan de slag met de betreffende apparatuur (gratis, max. 30 minuten per keer, materiaalkosten zijn voor eigen rekening).

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

• Workshop 3D pen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440 (Fablab 2e verdieping)

Maak met de 3D pen de mooiste creaties. Eerst leer je hoe de 3D pen werkt en ga je aan de slag met vlakke ontwerpen. As je dit onder knie hebt, dan kan je proberen je kunsten te vertonen in echt 3D tekenen met de pen. Laat je fantasie de vrije loop! Tot slot laten we je ook nog zien welke andere leuke apparaten in het FabLab te gebruiken zijn.

• Tablet Café Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de Bibliotheek een Tablet Café in de Hoofdbibliotheek, in samenwerking met SeniorWeb. Heb je een iPad of andere tablet en vind je het leuk om met elkaar ervaringen uit te wisselen? Kom dan langs in ons Tablet Café!

ma 01 mei

• Inloop ZoSamen / Mantelzorg Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Zorg je langdurig en intensief voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur? Of ben je een jonge mantelzorger, die de zorg heeft voor een zieke gehandicapte of verslaafde ouder, broer/zus of familie? Dan heb je wellicht behoefte aan informatie. Eén van onderstaande coördinatoren mantelzorg is wekelijks op maandag van 15.00-16.00 uur aanwezig in de Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440, 3e verdieping.

ma 01 mei

• Inloopspreekuur Oogvereniging Nederland Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Hoofdbibliotheek

Vrije inloop bij medewerkers van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden.

di 02 mei