Resultaat 1 - 10 (van 181)

• Inloopspreekuur Taalhuis Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

Tijdens de inloopspreekuren zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om je te ondersteunen bij het vinden van een passende taalondersteuning in Zoetermeer. In het Taalhuis is ook een collectie aanwezig zodat je zelf aan de slag kunt om de taal beter te leren lezen en schrijven, of om iemand in je omgeving te helpen bij het verbeteren van zijn of haar taalvaardigheid.

• Inloopspreekuur Digi Taalhuis Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping Duitslandlaan 440

Het DigiTaalhuis is een plek waar mensen hulp kunnen krijgen bij digitale zaken en hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Tijdens de inloopspreekuren zijn gastvrouwen aanwezig om je vragen te beantwoorden of hulp te bieden. Het DigiTaalhuis bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek (tijdelijke locatie Duitslandlaan 440).

• Nieuw in 2017: Tabletcafé in Rokkeveen Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Wijkbibliotheek Rokkeveen

Met ingang van januari 2017 sluit de Bibliotheek aan bij het inloopspreekuur Techniek Coach van Palet Welzijn met een Tabletcafé op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur in de wijkbibliotheek Rokkeveen.

• EilandBieb - lezen en luieren op de Dobbeplas Bekijk details

Van 11:00 tot 17:00 | Elke week | Eiland op de Grote Dobbe, bij Marktplein

De meest ontspannen manier om na te zomeren! Kom op zaterdag 23 september naar de enige echte EilandBieb op de Dobbeplas. Pak ter plekke een van de vele boeken of magazines van de Bibliotheek! Laat je heerlijk onderuit zakken in een fauteuil, hangmat, sofa of strandstoel. Kussentje erbij en zonnebril op je neus. Sla de eerste bladzijde op. En dan: Aaahhh... relaxen maar.

• Cultuur Lokaal Bekijk details

Van 12:00 tot 16:00 | Cadenzaplein

Op zaterdag 23 september is Bibliotheek Zoetermeer met een kraam aanwezig op het festival Cultuur Lokaal op het Cadenzaplein. In de kraam kun je terecht met al je vragen over het nieuwe Forum en de producten en diensten van de Bibliotheek zoals Passend lezen, e-books en luisterboeken. Of kom spelen met taal en maak een gedichtje bij het project ‘Jas van Taal’ door Bibliotheek Zoetermeer. Ook worden de prachtigste boeken voorgelezen. Om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur en het duurt ca. 30 minuten. Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

• Coderdojo: Programmeren voor kinderen Bekijk details

Van 12:00 tot 15:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 5e verdieping Let's Learn

Bij een Dojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. Ook in de komende maanden is het mogelijk om mee te doen met Coderdojo. Coderdojo is iedere zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek, op de 5e etage in Let's Learn.

• Inloopspreekuur Taalhuis Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 3e verdieping

• Tablet Café Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de Bibliotheek een Tablet Café in de Hoofdbibliotheek, in samenwerking met SeniorWeb. Heb je een iPad of andere tablet en vind je het leuk om met elkaar ervaringen uit te wisselen? Kom dan langs in ons Tablet Café!

• Inloopspreekuur Digi Taalhuis Bekijk details

• Inloop ZoSamen / Mantelzorg Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek

Zorg je langdurig en intensief voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, goede vriend(in) of buur? Of ben je een jonge mantelzorger, die de zorg heeft voor een zieke gehandicapte of verslaafde ouder, broer/zus of familie? Dan heb je wellicht behoefte aan informatie. Eén van onderstaande coördinatoren mantelzorg is wekelijks op maandag van 15.00-16.00 uur aanwezig in de Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440, 3e verdieping.