Resultaat 1 - 10 (van 61)

• Schrijfcafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Forum - Vergadercentrum aan de Frankrijklaan 6

Schrijf je graag verhalen, brieven, kaarten en/of gedichten? Heb je altijd al je gevoelens en gedachten aan het papier willen toevertrouwen? Of wil je schrijven (weer) leuk vinden? Kom dan naar het maandelijkse Schrijfcafé in het Forum (Frankrijklaan 6)! Het Schrijfcafé is iedere 3e dinsdag van de maand (behalve in de maanden juli en augustus) van 19.30 – 22.00 uur. Deelname kost €10,00 voor leden van bibliotheek en €12,50 voor niet-leden, contante betaling kan op de avond zelf.

• Cursus Digisterker: werken met DigiD Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Trainingsruimte 2, etage 2A in het Forum

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg. De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het online aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek een speciale internetcursus Digisterker: werken met de elektronische overheid aan. In 4 bijeenkomsten leer je werken met de digitale overheid.

• Inloopspreekuur Lupus (NVLE) Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Forum - Plein Gezondheid en Welzijn

Vrije inloop bij medewerkers van de Nederlandse Vereniging voor Lupus (NVLE)

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | Alle bibliotheekvestigingen

Iedere woensdagmorgen wordt in alle bibliotheekvestigingen voorgelezen aan peuters van 2 t/m 4 jaar.

wo 20 jun

wo 27 jun

• Yoga tussen de boeken Bekijk details

Van 09:00 tot 10:30 | Forum, Plein Gezondheid en Welzijn

Op zaterdagochtend 30 juni van 9.00 tot 10.30 uur organiseert de Bibliotheek een yogales tussen de boeken. De sportieve en inspirerende yogaworkshop wordt gegeven door yogadocente Wanda Voskuilen uit Zoetermeer en vindt plaats op Plein Gezondheid en Welzijn in het Forum.

za 30 jun

• Cultuurlezing Luisteren naar Jazz Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Trainingsruimte laag 2A in het Forum

Op zondag 1 juli geeft jazzpromotor, organisator Gerhard ten Hoopen levendige lezing “Luisteren naar Jazzmuziek”. Tijdens deze lezing wordt het publiek meegenomen vanaf het ontstaan van deze muziek in New Orleans aan het begin van de vorige eeuw, tot nu. Ook wordt uitgelegd waar de naam jazz aan is ontleend en welke invloeden hieraan ten grondslag liggen. De lezing vindt plaats in het Forum en duurt van 11.00 – 12.30 uur, de inloop is vanaf 10.30 uur.

zo 01 jul

• Inloopspreekuur Oogvereniging Nederland Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Forum - Plein Gezondheid en Welzijn

Vrije inloop bij medewerkers van de Oogvereniging Nederland.

di 03 jul

wo 04 jul

• Zomer Leesclub Senia Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Leeskamer in het Forum

De komende zomer kunt u in Bibliotheek Zoetermeer meedoen aan een speciale Zomer-leesclub, bedoeld voor mensen die in juli en augustus niet op vakantie zijn. In een Zomer Leesclub lees je drie romans en je bespreekt ze aan de hand van leeswijzers met gespreksvragen. Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, is initiatiefnemer van dit culturele zomer-evenement, en werkt daarbij samen met Bibliotheek Zoetermeer.

vr 06 jul