Baby- Peuter-Kleutermarkt

3 februari 2019, van 09:30 tot 12:30 | Forum

Kosten: Gratis

Als slot van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek ook dit jaar weer een Baby-, Peuter- en Kleutermarkt. Op zondagochtend 3 februari van 9.30 tot 12.30 uur zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum.

Bezoek de inspirerende markt met workshops, informatiekramen en een theatervoorstelling voor de kinderen. De toegang is gratis.

Theatervoorstelling ‘Loet en Harry zijn verdwaald’
Kom naar de theatervoorstelling Loet en Harry zijn verdwaald van Ruth Bakker. De voorstelling speelt die ochtend om 10.00 uur en om 11.00 uur. Ruth Bakker speelt het nieuwsgierige meisje Loet, op haar eigen(wijze) en interactieve manier! Ben jij weleens verdwaald? Loet speelt graag buiten. Achter het raam van de buurvrouw zit Harry de kater. Hij heeft nog nooit buiten gespeeld. Hij zit liever binnen. Maar tikkertje spelen lijkt hem heel leuk. Samen met het stoere meisje Loet en Vera de Vlinder gaat hij voor het eerst naar buiten. Maar dan vliegt Vera de Vlinder te ver en zijn Loet en Harry verdwaald. Waar is hun huis gebleven? Samen met alle kinderen gaan ze op een grappige en muzikale zoektocht. Zullen Loet en Harry hun huis terugvinden? De voorstelling duurt 40 minuten. Na de voorstelling kun je met Loet op de foto en zijn haar kinderboek en DVD's te verkrijgen voor een kleine prijs, waar ze graag iets voor je in schrijft.

Leer Loet al kennen en kijk vast elke woensdag naar een nieuw filmpje van de knotsgekke kinderserie ‘Loet doet!’ op het youtubekanaal ikbenloet

Workshops
Tijdens de markt zijn er inspirerende muzikale workshops, zoals ‘Klap eens in je handjes’, ‘Peuterdans ’ en muzieklessen voor peuters. Ook is er een interactieve workshop over hoe je aan kunt sluiten bij de motorische ontwikkeling van een baby met spel en beweging en kun je een lesje volgen in het knopen van een draagdoek. Of kom je liever een tentje bouwen in de ‘Hottentottententententoonstelling’? In deze workshop van autonoom kunstenaar Rachel de Boer kun je samen met je kind creatief bezig zijn en er dan heerlijk in spelen.

Doorlopende activiteiten
Gedurende de ochtend vinden doorlopende activiteiten plaats: Voorlezen door medewerkers van de Bibliotheek, het E-lab is open met leuke activiteiten en informatie over mediaopvoeding. Kinderen kunnen zich laten schminken, een tandenpoets-les nemen of een beweegparcours afleggen. Ook voor advies over zwangerschap, baby’s of over borstvoeding ben je hier op het juiste adres.

Informatiekramen en samenwerkingspartners
In het Forum zijn informatiekramen te vinden van de Bibliotheek zelf met onder andere de Boekstart en de volgende samenwerkingspartners: CKC & Partners, GOB Zoetermeer, Meerpunt inlooppunt, Parentus, Leef je Leven, Cgv/Pro Patria, MusicSoulHouse, Carry Around, Advies bij borstvoeding, Doek Vol Liefde, Praktijk voor lactactiekunde Florent, De Drie Ballonnen Kinderopvang, Het Zweminstituut, Kinderfysiotherapie Groei, EHBO-vereniging Zoetermeer, Silvester Boek en Spel, Jeugdtandverzorging Zoetermeer, Koningskind Kinderopvang Zoetermeer, Kern kinderopvang en Floating Kids.

Vanwege de verwachte drukte zijn kinderwagens deze ochtend niet toegestaan in het Forum. Tip: loop even langs bij de informatiekraam van MamaCafé Zoetermeer om een draagzak te lenen tegen een kleine bijdrage of neem je eigen draagzak mee.