Dag van de Bouw

20 mei 2017, van 10:00 tot 16:00 | Stadhuis (oude publieksplein)

Kosten: gratis

Zaterdag 20 mei organiseren de Bibliotheek, het Stadsmuseum en de Gemeente Zoetermeer tijdens de Dag van de Bouw in het oude stadhuis een dag vol informatie en activiteiten. Tijdens de Dag van de Bouw openen bouwprojecten voor een dag hun deuren om bezoekers een exclusieve rondleiding te geven op bouwlocaties. De vernieuwde Bibliotheek onder de nieuwe naam Forum Zoetermeer, het Stadsmuseum en de Gemeente Zoetermeer grijpen deze gelegenheid aan om bezoekers een eerste indruk te geven van hun gezamenlijke huisvesting in het gerenoveerde pand van het oude stadhuis.

Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers zich in het stadhuis laten informeren en inspireren door bouwtekeningen, films en leuke activiteiten voor jong en oud. Daarnaast verzorgt Dura-Vermeer van 10.00 tot 14.00 uur rondleidingen over de bouwplaats. Medewerkers van alle projecten zullen aanwezig zijn om alle vragen van bezoekers te beantwoorden.

Medewerkers van de Bibliotheek zullen over het Forum vertellen en natuurlijk ligt er informatie klaar om mee te nemen en thuis rustig te lezen. Bezoekers kunnen ter plekke ook meedoen aan leuke voorproefjes van het Forum... ook voor kinderen erg leuk!!

Het Forum opent de deuren in januari 2018. De Bibliotheek, vele lokale organisaties en de gemeente bieden daar diensten en informatie aan op het gebied van leren, lezen, gezondheid, welzijn en vrije tijd. Er komt een gezellig Forum Café voor hapjes en drankjes, een digitaal creatief lab, workshops en nog veel meer.