Coderdojo: Programmeren voor kinderen

14 januari 2017, van 12:00 tot 15:00 | Elke week | Hoofdbibliotheek, 5e verdieping Let's Learn

Kosten: Gratis, vooraf aanmelden!

Coderdojo in de Hoofdbibliotheek

Bij een Dojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. Ook in de komende maanden is het mogelijk om mee te doen met Coderdojo. Coderdojo is iedere zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek, op de 5e etage in Let's Learn.

Wees cool!

Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!", pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Info en aanmelden

Voor iedere deelnemer is er een kant-en-klare Rasperry PI (mini computer) met leuke opdrachten om te leren programmeren en coderen. We bieden o.a. Scratch en Python aan, maar ook Minecraft. Heb je geen ervaring? Dat maakt niet uit, iedereen van 7 t/m 17 jaar is welkom. Je hebt een USB-stick nodig om je werk op te slaan. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.coderdojo-zoetermeer.nl

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

Let op! Speciale coderdojo op 24 juni: Romeinen in Minecraft

Wil jij leren hoe de Romeinen leefden? En wil jij zelf Romeinse soldaten en gebouwen maken? Geef je dan snel op voor de cursus Romeinen in Minecraft, helemaal gratis! Tijdens een speciale CoderDojo op zaterdag 24 juni tussen 12.00 en 15.00 uur duik je samen met een echte archeoloog het verleden in om te zien hoe het Romeinse leven er vroeger uit zag. Daarbij krijg je echte Romeinse spullen van 2000 jaar oud in handen! Daarna bouwen alle deelnemers samen een Romeinse handelspost in MineCraft. Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geef je dan snel op!