Cultuurlezing Hollandse Meesters uit de Hermitage

2 november 2017, van 19:30 tot 21:30 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440

Kosten: €7,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de Volksuniversiteit en €9,00 voor niet-leden/niet-cursisten.

*** UITVERKOCHT *** Op donderdag 2 november van 19.30 tot 21.30 uur geeft kunsthistoricus Hoo Man Chan een cultuurlezing over de ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’. Hij vertelt in deze lezing over de topstukken uit de bijzondere collectie van 67 werken van 51 schilders uit de Gouden eeuw die voor het eerst in 350 jaar weer te zien zijn in de Hermitage Amsterdam.

Tweede lezing verwacht

Wegens de enorme belangstelling voor deze cultuurlezing wordt er bekeken of er nog een tweede lezing georganiseerd kan worden. Naar verwachting zal dit in maart 2018 in 't Forum plaats vinden. Meer informatie volgt.

Geinteresseerd in de tweede cultuurlezing? Geef het alvast door via dit formulier.

Tentoonstelling "Hollandse Meesters uit de Hermitage: Oogappels van de tsaren"

Voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland. De Russische liefde voor Hollandse Meesters begon al in de zeventiende eeuw. Peter de Grote kocht tal van schilderijen in Holland. Zijn opvolgers én de kring rondom het hof waren nog gepassioneerder in hun verzamelwoede. Zo werd de Hermitage uiteindelijk de trotse bezitter van een ongekend rijke collectie Hollandse Meesters. De topstukken uit de collectie Hollandse Meesters van de Hermitage zijn nu weer even terug in Nederland.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling “Hollandse Meesters uit de Hermitage: Oogappels van de tsaren” in de Hermitage Amsterdam die te zien is tot 27 mei 2018.