Cultuurlezing Van Gogh en Japan

22 april 2018, van 11:00 tot 12:30 | Forum - Trainingsruimte

Kosten: € 10,00 (leden) en € 12,50 (niet- leden)

Kunsthistoricus Hoo Man Chan vertelt in deze cultuurlezing over de schilderijen die te zien zijn in de gelijknamige tentoonstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Vincent van Gogh is nooit in Japan geweest, toch raakte hij gefascineerd door het land. Welke invloed had dit op zijn werk en hoe zette Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn eigen hand?

Van Gogh leerde het land kennen door de Japanse prenten die hij gretig verzamelde en tot in detail bestudeerde. De exotische voorstellingen met ongewone composities en grote vlakken met kleuren inspireerden hem. Door het na schilderen van de Japanse prenten begon hij ze beter te begrijpen. Vincent ontwikkelde een 'Japanse blik' die zijn eigen werk ingrijpend zou veranderen.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling “Van Gogh en Japan” die van 23 maart t/m 24 juni te zien is in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Tickets kosten € 10,00 (leden) en € 12,50 (niet leden). Koop hier alvast je kaarten!