Lezing Carolijn Visser

28 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | Forum - Podium

Kosten: € 10,00 (leden) en € 12,50 (niet leden)

Prijswinnende schrijfster Carolijn Visser reisde de wereld rond voor haar boeken en schreef over sterke vrouwen in het buitenland zoals: Ida uit 'Argentijnse avonden' en Selma uit het gelijknamige boek. In het kader van de Boekenweek met als thema: Moeder de vrouw.

Carolijn is o.a. bekend van haar boeken waarin vrouwen zich, vaak in het buitenland, onder moeilijke omstandigheden staande weten te houden. Zoals Ida, uit “Argentijnse avonden” en Selma uit het gelijknamige boek. Hiervoor reisde ze de hele wereld over. Voor twee van haar boeken ontving ze prijzen. Speciaal voor de Boekenweek (23 t/m 31 maart) met het thema ‘de moeder, de vrouw’ zal zij vertellen over de rol van de vrouwen in haar boeken. Met boekverkoop en signeersessie.

De uit Middelburg afkomstige Carolijn Visser reisde voor haar boeken over de hele wereld en schreef al vroeg over haar ervaringen in dag- en weekbladen. Voor Argentijnse avonden ontving zij in 2013 de Bob den Uylprijs en voor Selma de Libris Geschiedenisprijs in 2017.

Tijdens de Boekenweek 2019 vieren we “de moeder en de vrouw”
De titel van het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff De moeder de vrouw is dit jaar inspiratiebron voor het thema van de Boekenweek. Van 23 maart tot en met 31 maart vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Ook in Bibliotheek Zoetermeer besteden we natuurlijk aandacht aan de Boekenweek. De hele maand maart zijn er diverse activiteiten in het kader van emancipatie. Bekijk de lijst met activiteiten op www.bibliotheek-zoetermeer.nl/actueel.