Lezing Nineveh

18 februari 2018, van 11:00 tot 12:30 | Podium, 1e verdieping Forum

Kosten: €10,00 voor leden, €12,50 voor niet-leden

Op zondagochtend 18 februari geeft archeoloog Diana de Wild, docent van de Volksuniversiteit, een cultuurlezing over ‘Nineveh’, 2700 jaar geleden de grootste stad ter wereld. De lezing vindt plaats op zondagochtend 18 februari van 11.00 - 12.30 uur op het podium in het Forum (1e verdieping). De toegang bedraagt €10,00 voor leden en €12,00 voor niet-leden.

Lezing

Diana de Wild vertelt in haar lezing over de bloeiperiode van Nineveh, de tijd waarin Assyrische koningen grote paleizen in de stad lieten bouwen. De wanden van de paleizen waren voorzien van gekleurde reliëfs. Op de reliëfs zijn de goden en beschermgeesten van de Assyriërs te zien, en de koningen die vechten tegen de vijand. Nineveh ligt nu in het noorden van Irak. Grote delen van de stad zijn de laatste jaren verwoest door IS.

De kaartverkoop start binnen enkele dagen!

Tentoonstelling

Tot en met 25 maart is in het Rijksmuseum van Oudheden een tentoonstelling over Nineveh te zien. Deze tentoonstelling neemt u mee naar de bloeitijd van de Nieuw-Assyrische hoofdstad in Noord-Irak, rond 700 voor Christus. U ziet meer dan 250 objecten uit binnen- en buitenlandse musea, zoals het British Museum en het Louvre, waaronder reliëfs, beelden, kleitabletten en rolzegels. Reliëfs spelen een hoofdrol in de  tentoonstelling: niet alleen als toonbeeld van vakmanschap, maar ook als dragers van waardevolle informatie over de geschiedenis van Nineveh en het dagelijks leven in de stad.