Lezing Engelse Middeleeuwen: De Rozenoorlog

3 november 2017, van 10:00 tot 12:00 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440

Kosten: € 12,50

Bijna iedereen kent Hendrik de VIII door de televisieserie de Tudors. Hoe kwamen deze Tudors aan de macht in Engeland? Docent Hans Smeets, kenner van de Engels geschiedenis neemt je mee naar het Engeland in de 15e eeuw, waar een (vooral) politieke strijd om het koningschap werd uitgevochten. De naam Rozenoorlogen komt van William Shakespeare. In zijn toneelstukken worden de huizen Lancaster en York gesymboliseerd door respectievelijk een rode en een witte roos. Om de context van de gebeurtenissen in die tijd zo duidelijk mogelijk te maken, worde ook de kerkelijke, economische en bestuurlijke aspecten belicht.

Kaartverkoop

De lezing vindt plaats op vrijdag 3 november van 10.00 uur tot 12.00  in de Hoofdbibliotheek uur en kost €12,50.  Voor meer informatie en inschrijving kijk op www.volksuniversiteit-zoetermeer.nl.