Literair Café door Werkgroep Poëzie

5 februari 2019, van 10:00 tot 12:00 | Forum Café

Kosten: Gratis

Speciaal voor de Poëzieweek (31-1 t/m 6-2) houdt de Werkgroep Poëzie een eenmalig Literair Café. Er worden gedichten voordragen en je hoort wat de Werkgroep Poëzie allemaal doet. Maak je zelf Poëzie of wil je daar eens over praten? Kom dan naar dit Literaire Café!

Enkele leden van de Werkgroep laten het publiek kennis maken met gedichten uit eigen werk, waaronder:
Jan Zwennes licht op speelse wijze zijn visie toe op de vraag "Poëzie wat is dat, wat zou dat toch kunnen zijn?” Hij gaat vervolgens samen met bezoekers van de bieb al schrijvend en aansluitend elkaar voorlezend aan de slag. Deelnemers worden bij die gelegenheid uitgenodigd de navolgende tekst, op de dan nader toe te lichten wijze, aan te vullen:
‘Dit is de bieb waar vele boeken wonen. dikke, dunne, bijzondere en gewone. Hier kun je lezen, schrijven en poëzie bedrijven. Je slijpt de teksten, boetseert de woorden, gekleurde fantasie in verrassende akkoorden. Nooit zijn de boeken lui of moe én je mag altijd naar ze toe. Je droomt hier weg tussen ontelbare zinnen, die ......enz. enz.’

Lies Hoogland neemt u in gedachten mee naar Suriname. Zij leest gedichten voor in het Surinaams maar eerst in het Nederlands zodat u weet waar het over gaat. Zij wil het publiek kennis laten maken met de klanken en het ritme. Zij brengt je met haar gedichten naar het mooie binnenland met de weidse rivieren, huizen van vroegere tijden en heden. Heimwee komt aan bod.

Wilt je ook kennis maken met de gedichten van de andere leden, kom dan op dinsdag 5 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur naar het Forum Café in het Forum/Bibliotheek.

Meer informatie over de Werkgroep Poëzie.  

Bekijk alle activiteiten rondom Taal en Verhaal in februari!