Monitor Meeting: praat mee over Ouderenzorg

25 september 2018, van 19:30 tot 22:30 | Forum

Kosten: Gratis

Op 25 september organiseert onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) samen met Bibliotheek Zoetermeer een Monitor Meeting over ouderenzorg in het Forum. Patiënten kunnen door medische ontwikkelingen veel ouder worden, maar leveren in op hun onafhankelijkheid. Soms doet een behandeling dan ook meer kwaad dan goed. Wanneer is doorbehandelen niet meer zinvol? Aanvang 19.30 tot 22.30 uur, de toegang is gratis.

We worden steeds ouder. Een prachtige verworvenheid. Maar wat doen we met ouderen die tegen wil en dank in leven worden gehouden? ‘Sterven is anno 2018 een complex gebeuren geworden,’ zo stelt een hoogleraar ouderengeneeskunde. De beste zorg is soms om ouderen níet te behandelen. De discussie zou moeten gaan over de kwaliteit van leven na een ingreep, maar onderzoeken bevestigen dat de medische wereld de neiging heeft om te blíjven behandelen, ook in de laatste fase van het leven. Artsen en families komen vaak voor lastige dilemma’s te staan. Doorbehandelen of niet en wíe neemt daarin de beslissing; de patiënt, de familie of de specialist?

Monitor Meetings
De Monitor is een journalistiek platform dat maatschappelijke kwesties aankaart met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. De kwesties gaan over onderwerpen waar iedereen in Nederland wel eens mee te maken heeft. De Monitor zoekt naar weeffouten in de wet- en regelgeving waar burgers mee geconfronteerd kunnen worden. Op de Monitor Meetings spreken burgers en betrokkenen elkaar over een thema. Een gesprek dat gaat over de oorzaken van problemen, maar ook over mogelijke oplossingen. De basis voor het gesprek zijn onderzoek en (televisie- en online) reportages van De Monitor.

Gratis deelname
De Monitor Meeting in Zoetermeer wordt mede georganiseerd door Bibliotheek Zoetermeer en vindt plaats op dinsdag 25 september in het Forum, Stadhuisplein 1. De avond wordt geleid door presentator Teun van de Keuken. U bent welkom vanaf 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot ongeveer tot 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel. Wilt u erbij zijn? Kijk op https://demonitor.kro-ncrv.nl/ of meld u rechtstreeks aan. Deelname is kosteloos.

Programma
19.30 inloop
20.00 start programma
21.30 einde programma, start borrel
22.30 einde borrel