Presentatie "Doe gewoon over psychische aandoeningen"

23 september 2018, van 14:00 tot 16:00 | Commissiezaal - Forum

Kosten: € 3,50 (leden) en € 5,00 (niet leden)

Cornelie Egelie – Sprenger geeft een luchtige presentatie inzake openheid en bespreekbaarheid van psychische aandoeningen. Zij praat vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid met een manisch-depressieve achtergrond. Hierover schreef ze, op indringende, eerlijke en soms hilarische wijze het boek ‘Pillendoos’. De presentatie start om 14.00 uur en duurt ca. 2 uur.

Mensen die extreem angstig, depressief of psychotisch zijn hebben twee problemen:
1. De gevoelens en gedachten die zij ervaren zijn meestal afschuwelijk.
2. De kans is groot dat de omgeving bot of onverschillig reageert omdat ze niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan.
In deze presentatie wil Cornelie zowel de patiënt als de omgeving informeren hoe je op een prettige manier met elkaar kunt communiceren en wat je voor de ander kunt betekenen.

Cornelie Egelie – Sprenger praat vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid met een manisch-depressieve achtergrond. Hierover schreef ze, op indringende, eerlijke en soms hilarische wijze het boek ‘Pillendoos’. Cornelie heeft in Leiden rechten gestudeerd, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze is ambassadeur van het Depressiegala en Samen Sterk zonder Stigma. Haar missie is dat we met z’n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten.

Tijdens en na de presentatie is een consulent van ZoSamen aanwezig. ZoSamen is er voor mantelzorgers, (zorg)vrijwilligers en voor iedereen die hulp vraagt, geeft of aanbiedt.