Cultuurlezing Romanovs en Revolutie

29 augustus 2017, van 20:00 tot 22:00 | Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440

Kosten: € 7,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de Volksuniversiteit en € 9,00 voor niet-leden/cursisten.

*** UITVERKOCHT *** In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de laatste tsaar werd afgezet. In deze lezing vertelt Rusland & Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar over het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie en het Rusland rond 1900.

Over tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra Fjodorovna en Raspoetin is veel geschreven en gesproken. Als de laatste tsarenfamilie in 1917 wordt afgezet en in 1918 vermoord, is de USSR al gesticht. Jaren later echter beweert een dame Anastasia te zijn, de jongste tsarendochter. Heeft zij destijds daadwerkelijk de slachting overleefd? De lezing gaat in op het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie. Zo krijgt u een beeld van Rusland rond 1900. Marie-Thérèse verhaalt over tsaren en politieke gevaren, intriges en onbegrip, over godsdienstwaanzin en gebedsgenezer Raspoetin en over eerherstel.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling ‘1917 Romanovs & Revolutie: het einde van de monarchie’ in de Hermitage Amsterdam en loopt nog t/m 17 september. Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je 20% korting op een toegangskaartje voor deze tentoonstelling aan de kassa van Hermitage Amsterdam.

De lezing vindt plaats in de Hoofdbibliotheek en duurt van 20.00 – 22.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.  De toegang bedraagt € 7,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de Volksuniversiteit en € 9,00 voor niet-leden/niet-cursisten. Kaarten zijn te koop bij de administratie in de Hoofdbibliotheek (1e verdieping) of direct online te reserveren via de website.