Sinterklaas schoenactie

29 november 2017, van 14:00 tot 15:00 | Alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… De Sinterklaasperiode wordt dit jaar nóg spannender voor kinderen, want er is nu een speciale Sinterklaas-actie bij alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer. Kinderen van 4 tot 8 jaar zijn op woensdag 29 november om 14.00 uur van harte welkom om te komen luisteren naar een Sinterklaasverhaal. Na het voorlezen kunnen ze een (vouw)schoentje kleuren. Het vouwschoentje blijft in de bibliotheek en kan op 4 en 5 december weer opgehaald worden. Sinterklaas is dan langs geweest en heeft er een mooi cadeautje in gedaan.

’t Heerlijk Voorleesavondje

Het Schoenboekje is het jaarlijkse cadeau van het boekenvak in het kader van leesbevordering. Het bevat een grappig voorleesverhaal, geschreven door Tosca Menten, en is goed voor 15 minuten voorleesplezier. Het boekje met de titel Muziek voor oma is vrolijk geïllustreerd door Bagilla.
Het Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat in 2017 plaatsvindt op 29 november. Alle ouders van Nederland worden die avond opgeroepen om die avond minimaal 15 minuten voor te lezen. Voorlezen is heel belangrijk voor jongen kinderen. Met slechts een kwartiertje per dag neemt hun lees- en taalvaardigheid en enorm toe. Het schoenboekje is goed voor 15 minuten (voor)leesplezier.
De Sinterklaascampagne is een collectieve campagne van de bibliotheek en boekhandel en wordt georganiseerd door de CPNB.

Meer informatie op https://www.facebook.com/zetjeschoentje/