Boekenweek 2020

Bibliotheek Zoetermeer eert rebellen en dwarsdenkers tijdens de Boekenweek 2020. Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Bibliotheek Zoetermeer eert deze (anti-)helden

De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed en werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters houden ons een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. Ook in Bibliotheek Zoetermeer!

In alle vestigingen staan displays met boeken van "rebelse en dwarsdenkende" schrijvers, personages en karakters. Ook is vanaf 7 maart de speciale Boekenkrant af te halen, zolang de voorraad strekt.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in het Forum op onze website: www.forumzoetermeer.nl/activiteiten