Historisch Zoetermeer 2018

Op vrijdag 28, zaterdag 29 september en zondag 30 september a.s. komt de geschiedenis tot leven tijdens het festival Historisch Zoetermeer. Kom op vrijdagavond naar het Geuzendiner en DE SLAG BIJ ZOETERMEER en geniet op zaterdag en zondag van de vele marktkramen, het riddertoernooi, de roofvogels, de Vikingen en heel veel live muziek! Ook in het Forum is van alles te doen en te beleven!

Zaterdag 29 september

Boek Ridder Rikkie

Voorlezen en schminken

In de ochtend zijn peuters en kleuters welkom om te komen luisteren naar de stoere verhalen van Ridder Rikkie. Net als echte ridders in de middeleeuwen maakt de dappere held van alles mee, met gevaarlijke draken, een lieve jonkvrouw en nog veel meer! Daarna kunnen de kinderen naar hartelust kleuren en zich laten schminken tot ridder of jonkvrouw.

Locatie: Voorleestheater, verdieping 2A in het Forum

Tijd: tussen 10.00 en 12.00 uur

Ridders en Robin Hood
In de middag kunnen kinderen zich tot ridder laten slaan en de film Robin Hood kijken.

Locatie: Lees- en Luisterhoek, verdieping 2A in het Forum

Tijd: film start om 14.00 uur

Workshops Minecraft en 3D pen tekenen
Op de Historische Markt (buiten op het Dobbe-eiland) is het Forum ook aanwezig met een kraam.

Workshop Minecraft: tussen 12.00 en 14.00 uur
Workshop 3D pen tekenen: tussen 14.00 en 17.00 uur

Zondag 30 september

Middeleeuwen

Kleuteren
Om 10.00 uur zit Pauline Delfos klaar om ouders met kinderen van 4 t/m 6 jaar te ontvangen. Ze heeft superleuke boeken om voor te lezen, en daarna gaan we filosoferen, tekenen, toneelspelen of zingen. In Middeleeuwse sferen natuurlijk!

Locatie: Voorleestheater, verdieping 2A in het Forum

Tijd: van 10.00 tot 10.45 uur