Kerstactiviteiten

Ook in Bibliotheek Zoetermeer is er genoeg te doen aan Kerstactiviteiten. Houd onderstaand overzicht in de gaten om te zien wat er de komende weken te doen is in het Forum en de vestigingen. We wensen iedereen een hele mooie Kerst toe!

Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

In Bibliotheek Rokkeveen staat van 7 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In Bibliotheek Rokkeveen kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen. In ruim 170 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd hun dierbare in het licht te zetten. Ook in Bibliotheek Rokkeveen.

Naast de kerstboom staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen gevuld worden met een persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor iemand betekent. Men kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom.

Magisch Zoetermeer

Magisch Zoetermeer is een samensmelting van het verleden met het hedendaagse, waar de hang naar betovering van weleer overheerst.

Vanaf 8 december doet Magisch Zoetermeer er alles aan om op verschillende manieren iedereen een hele fijne kerst te bezorgen. Het doel is dan ook om Zoetermeerders met elkaar te verbinden, klaar te staan voor de medemens en eenzaamheid in de stad tegen te gaan en te voorkomen. Zo worden er onder andere Kerstballen verkocht waarmee Zoetermeerders een wens kunnen uitbrengen voor een ander. Deze Kerstballen zijn vanaf 8 december ook te koop in het Forum en de Vestigingen.

Om de wensen actie kracht bij te zetten wordt in het Forum een kersthuis gebouwd met natuurlijk een prachtige wensboom en een plek waar je soms als hij niet aan het werk is de kerstman kan ontmoeten.

Alvast een greep uit de activiteiten rondom de kerst en in de kerstvakantie!

Knappe Koppen in het E-lab
Leer meer over techniek en technologie. Elke week doen we weer iets anders, dus laat je maar eens lekker verrassen. Voor alle jeugd tot 12 jaar (vanaf 8 jaar voor het gebruik van de machines).
Elke vrijdag | 15.00 -17.00 uur | E-Lab (Forum)| Gratis

Stamtafel XL: Creatieve Kerst
Doe mee en laat je inspireren, handletteren, haken, kadolabels maken, servetten vouwen of bekijk de feestelijke schminkvoorbeelden.
Vrijdag 7 december | 16.00  - 20.00 uur | Forum Café | Gratis

Peutervoorlezen
Ons wekelijkse peutervoorlezen staat natuurlijk ook in het teken van kerst. Kom luisteren naar mooie kerstverhalen.
Woensdag 12 en 19 december | 10.30 -11.00 uur | Alle vestigingen | Gratis

VR game middag
Toffe games met VR bril, escape en brake-inrooms en LEGO robots.
Vrijdag 28 december | 13:00 tot 17:00 uur | Forum | Gratis