Maart, maand van de Emancipatie

De hele maand maart staat 'emancipatie' centraal in het Forum. We kijken alvast vooruit naar de Boekenweek van 23 t/m 31 maart met het thema 'De moeder, de vrouw'. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom emancipatie en vrouwen. Bekijk hieronder het hele aanbod. Kom je ook langs?

Speciaal voor deze maand:

Tentoonstelling Zoetermeerse Heldinnen

Over heldinnen, vrouwen die opkomen voor en veel hebben betekend voor de vrouw in Zoetermeer.
2 t/m 31 maart | Forum | gratis

Stamtafel: Heldinnen van Zoetermeer
Praat mee over jouw heldin en schrijf een ode aan haar.
2 maart | 12.00 – 17.00 uur | Forum Café | gratis

Barbara van Beukering te gast in Talkshow Boek&Meer
Hoe leef je lang en gelukkig? Kruip nooit achter een geranium! Barbara vertelt waarom.
3 maart | 15.00 – 16.30 uur | Forum | €10,00 leden/€12,50 niet leden

Schrijven vanuit je hart over ‘Vrouw zijn in Zoetermeer’
Ervaar hoe plezierig het is om in een kleine groep samen te schrijven.
5,12 en 19 maart | 13.30 - 15.30 uur | Forum Café | gratis

Internationale Vrouwendag Zoetermeer
De Bibliotheek is aanwezig met informatiestand op het Internationale Vrouwendag feest.
8 maart | 19.30 - 23.00 uur | Stedelijk College

Stamtafel: Muziek Moment
Laat je leiden en verrassen door Muziekgids Paul Dullaarts en ontdek de vrouwen in de (pop)muziek.
17 maart | 14.00 - 15.00 uur | Forum Café | gratis

Schrijfcafé
Laat je inspireren in het maandelijkse Schrijfcafé door het thema van de Boekenweek.
19 maart | 19.30 - 21.30 uur | Leeskamer | €15,00 per keer of €12,50 met strippenkaart

Boekenweek: De moeder, de vrouw

Beleef de Boekenweek, een bibliotheek vol activiteiten.Het mooie van de Boekenweek is dat we één thema uitgebreid kunnen behandelen en daarbij landelijke aansluiting vinden. Dit jaar staat de Boekenweek in het teken van moeders en vrouwen, in alle vormen en maten. Dit jaar is de Boekenweek een ode aan moeders en vrouwen. Twee entiteiten: zijn die onlosmakelijk met elkaar verbonden? Het is een relevante vraag waar je heel divers op kunt antwoorden: een onderwerp net zo veelzijdig als dat er moeders en vrouwen zijn. Niet voor niets is het dan ook een regelmatig terugkerend onderwerp voor maatschappelijk debat. Luister ook naar de playlist Moeders*) van Muziekweb. *) Beschikbaar vanaf 23 maart.
23 t/m 31 maart | Alle vestigingen | gratis

Filmhuis Cameo: Woman at war
Een onafhankelijke vrouw met een missie die in haar eentje de oorlog verklaart aan de lokale aluminiumindustrie.
24 maart | 15.00 uur | Filmhuis Cameo | € 8,25 via Stadstheater

Filmhuis Cameo: Colette
De jonge plattelandsvrouw Colette schrijft bestsellers onder haar man's naam.
26 maart | 15.00 en 20.00 uur | Filmhuis Cameo | € 8,25 via Stadstheater

Pink Forum Café
In het Pink Forum café ontmoet je nieuwe vrienden en vriendinnen.
27 maart |16.00 - 18.00 uur | Forum Café | € 1,- voor koffie en lekkers

Carolijn Visser te gast
Carolijn vertelt over haar reizen én de sterke vrouwen die zich staande weten te houden onder moeilijke omstandigheden.
28 maart | 20.00 – 22.00 uur | Forum | €10,00 leden/€12,50 niet leden

Het overzicht wordt binnenkort verder aangevuld.