Nederland Leest: Duurzaamheid

November = Nederland Leest! Van 1 tot en met 30 november 2019 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Een heel actueel thema in tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars. De roep om duurzaamheid wordt steeds luider en duidelijker.

Beleef Nederland Leest en praat in de bibliotheek mee over duurzaamheid

Duurzaamheid: een meer besproken of actueler thema bestaat er bijna niet! In de maand november staat de bibliotheek dan ook in het teken van duurzaamheid, tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest. Praat, denk en voel jij met ons mee? Kom vanaf 1 november langs er ligt een cadeauboekje voor je klaar. Op = OP!

Heb je het boekje gelezen en wil je hierover meepraten? Geef je dan op voor voor de speciale Nederland Leest-leesclub op Hebban.nl en bespreek het boek Winterbloei van Jan Wolkers online. Meer informatie volgt binnenkort.

Lezing Jelle Derckx over "Het verlangen naar minder"

Minder spullen, hoe zou dat zijn? Jelle Derckx heeft ervaring en schreef er een boek over 'Het verlangen naar minder'. Op donderdag 7 november vertelt hij over zijn boek, zijn groene hart, groei, consuminderen en zijn tips voor een duurzaam leven.

Een activiteit in het kader van de Nederland Leest met thema: Duurzaamheid.

Knappe Koppen

Houd jij van experimenteren, robots bouwen, proefjes doen en aan de slag met allerlei geweldige en spannende materialen? Kom dan iedere vrijdagmiddag van 15:00 tot 17:00 naar Knappe Koppen in ht E-Lab en wordt een echte wetenschapper in de dop! In november staat de vraag: “is het leven op aarde duurzaam?’’ centraal.  Vanaf  ca. 12 jaar en vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten bedragen € 4,50 per keer.

• 1-11 Energie over 100 jaar: Wat is energie is en hoe gaan we hier duurzaam mee om?
  • 8-11 Plastic soep: Wat is plastic is en waarom beland het zoveel in de natuur?
  • 15-11 Recyclen: Hoe maak je zelf papier van oude kranten?
  • 22-11 Open Source: Kun je ideeën recyclen?
  • 29-11 Plastic: Hoe hergebuik je plastic (afval)?

Overige activiteiten

Heel november worden er in Bibliotheek Zoetermeer activiteiten rondom het thema Duurzaamheid georganiseerd*). Wat dacht je bijvoorbeeld van:

* Doe mee met de Nederland Leest leesclub op Hebban.nl, meer informatie volgt
* 19 november kun je mee schrijven over 'Duurzaamheid' in het maandelijkse SchrijfCafé
* 24 november staat Boek&Gedoe in het teken van groen en natuur
* 30 november kun je je laten informeren over allerlei thema's op de Duurzaamheidsmarkt

Dus kom tijdens Nederland Leest naar de bibliotheek!

*) Het overzicht wordt nog aangevuld komende tijd.