Resultaat 91 - 100 (van 252)

 • Gedichtendag als start van de Poëzieweek!

  17 januari 2017

  Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

  Bekijk details van Gedichtendag als start van de Poëzieweek!

 • Programmeren voor kinderen: nieuwe Coderdojo bijeenkomsten in 2017

  11 januari 2017

  De Coderdojo bijeenkomsten van eind vorig jaar zijn een groot succes geweest. Daarom gaan we daar in 2017 mee verder! Bij een Dojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games te maken en meer. Ook in de komende maanden is het mogelijk om mee te doen, en wel op zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek, op de 5e etage in Let's Learn.

  Bekijk details van Programmeren voor kinderen: nieuwe Coderdojo bijeenkomsten in 2017

 • Nieuw in 2017: Schrijfcafé in de Hoofdbibliotheek

  11 januari 2017

  Schrijf je graag verhalen, brieven, kaarten en/of gedichten? Heb je altijd al je gevoelens en gedachten aan het papier willen toevertrouwen? Of wil je schrijven (weer) leuk vinden? Kom dan vanaf januari 2017 naar het maandelijkse Schrijfcafé in de Hoofdbibliotheek (Duitslandlaan 440)! Het Schrijfcafé is iedere 3e dinsdag van de maand (behalve in de maand juli) van 19.00 – 21.00 uur. Deelname kost €10,00 voor leden van bibliotheek en €12,50 voor niet-leden, contante betaling kan op de avond zelf....

  Bekijk details van Nieuw in 2017: Schrijfcafé in de Hoofdbibliotheek

 • Stem op ons!

  11 januari 2017

  Steun ons goede doel: Poëzie met peuters en kleuters! Via Stichting 'Specsavers Ondersteunt' kun je stemmen op lokale goede doelen. Zoals die van de Bibliotheek: wij gaan gedichten maken met de jongste wijkbewoners in heel Zoetermeer. Het zou fantastisch zijn als we de gedichtjes kunnen laten printen op raamstickers om ze zo te kunnen delen met de wijk. Klik hier en stem: het is zó gebeurd en wij zijn er heel blij mee!

  Bekijk details van Stem op ons!

 • De Bibliotheek anno 21e eeuw

  11 januari 2017

  RTL4 heeft eind 2016 opnames gemaakt in onze Hoofdbibliotheek. Het filmpje laat zien wat er allemaal mogelijk is in de Zoetermeerse bibibliotheek van nu: van leren programmeren tot hulp bij het Nederlands spreken en schrijven, van een gezellig Tablet Café tot het maken van digitale creaties. Dat doen we allemaal, omdat we het zo belangrijk vinden dat mensen de kans krijgen zich te ontwikkelen.

  Bekijk details van De Bibliotheek anno 21e eeuw

 • Ruim 1500 leerlingen naar voorstelling IEP

  11 november 2016

  Op maandag 21 en dinsdag 22 november a.s. brengen ruim 1.500 Zoetermeerse leerlingen uit de groepen 6 van het basis- en speciaal onderwijs een bezoek aan de voorstelling Iep! in het Stadstheater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben bibliotheekmedewerkers een uitgebreide voorbereidende les op school verzorgd. Deze les en de voorstelling vormen het literaire onderdeel van het Kunstmenu van de gemeente.

  Bekijk details van Ruim 1500 leerlingen naar voorstelling IEP

 • Sluiting wijkbibliotheken vanwege werkzaamheden

  25 oktober 2016

  Vanwege de vervanging van de inleverapparaten door inleverkasten zijn de wijkbibliotheken in november een aantal dagen gesloten. De Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan is op deze dagen wel open!

  Bekijk details van Sluiting wijkbibliotheken vanwege werkzaamheden

 • Extra oefenruimte taalvrijwilligers

  25 oktober 2016

  Taalvrijwilligers en hun taalcursisten kunnen vanaf heden iedere woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur terecht op de 5e verdieping in de Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440. Vanwege de grote belangstelling is er een extra oefenruimte beschikbaar gesteld.

  Bekijk details van Extra oefenruimte taalvrijwilligers

 • De Bibliotheek maakt je rijker!

  24 oktober 2016

  Maandag 24 oktober is de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek Zoetermeer. Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker.

  Bekijk details van De Bibliotheek maakt je rijker!

 • Speciale editie peutervoorlezen met Erik van Os

  12 oktober 2016

  Op woensdag 9 november is er een speciale editie van het peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek. Erik van Os zal deze ochtend veel versjes voorlezen en laten zien hoe je dat op een originele manier doet, met eenvoudige bewegingen waarbij kinderen meteen geboeid zijn. Erik neemt zijn gitaar en ukelele mee en laat horen dat veel versjes ook geschikt zijn om te zingen.

  Bekijk details van Speciale editie peutervoorlezen met Erik van Os