Resultaat 101 - 110 (van 252)

 • Hoofdbibliotheek op vrijdagavond weer open tot 20.00 uur

  6 oktober 2016

  Vanaf 14 oktober a.s. is de Hoofdbibliotheek op vrijdagavond weer open tot 20.00 uur. Reacties van onze klanten hebben tot dit besluit geleid. Zij vinden het niet wenselijk dat de Hoofdbibliotheek in zo'n grote stad als Zoetermeer geen avondopenstelling meer heeft. En daarin geven wij ze gelijk! Daarom zijn wij vanaf 14 oktober weer open op vrijdagavond, het Publieksplein van de gemeente tot 19.30 uur, de Bibliotheek en het Leescafé tot 20.00 uur. U bent van harte welkom op de Duitslandlaan 440.

  Bekijk details van Hoofdbibliotheek op vrijdagavond weer open tot 20.00 uur

 • Opening dBos op Basisschool De Achtsprong

  29 september 2016

  Woensdag 5 oktober, bij de start van De Kinderboekenweek, wordt op De Achtsprong ‘de Bibliotheek op school’ geopend door wethouder Taco Kuiper. IKC De Achtsprong in Palenstein is daarmee de 9e basisschool in Zoetermeer die wordt aangesloten op dit concept.

  Bekijk details van Opening dBos op Basisschool De Achtsprong

 • Prijswinnaars schrijfwedstrijd Taalhuis

  19 september 2016

  Zaterdag 17 september zijn tijdens Cultuur Lokaal de winnaars bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd van het Taalhuis, in aanwezigheid van wethouder Taco Kuiper, directeur van de Bibliotheek Joke Mos en Robbert Roos, Stadsdichter Zoetermeer. De foto hiernaast is gemaakt door Jan van Es.

  Bekijk details van Prijswinnaars schrijfwedstrijd Taalhuis

 • Vanaf heden inloopspreekuur SeniorWeb van 14.00 tot 16.00 uur

  25 augustus 2016

  Vanaf 1 september is het wekelijkse inloopspreekuur van SeniorWeb op donderdagmiddag een uur vroeger. Bent u een (beginnende) computergebruiker en heeft u vragen over de computer of tablet, bijvoorbeeld over het werken met Windows 10, fotobewerking of het maken van fotoalbums? Medewerkers van SeniorWeb zitten iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor u klaar in Hoofdbibliotheek (in het Leescafé op de Duitslandlaan, benedenverdieping). Het inloopspreekuur is gratis.

  Bekijk details van Vanaf heden inloopspreekuur SeniorWeb van 14.00 tot 16.00 uur

 • In september aandacht voor alfabetisering

  25 augustus 2016

  Bibliotheek Zoetermeer met het Taalhuis en alle samenwerkende taalpartners besteden in september weer aandacht aan de Week van de Alfabetisering en Het Festival van het Leren. De winnaars van de elfjeswedstrijd worden bekendgemaakt en het consultatiebureau in Meerzicht deelt tegoedbonnen uit voor Woezel en Pip boekjes, die in de bibliotheek opgehaald kunnen worden.

  Bekijk details van In september aandacht voor alfabetisering

 • Jaarbericht over 2015

  7 juli 2016

  Deze week is het jaarbericht 2015 van de Bibliotheek verschenen. Hiermee informeren we onze klanten, samenwerkingspartners en andere stakeholders over wat we het afgelopen jaar gedaan hebben.

  Bekijk details van Jaarbericht over 2015

 • Feestelijke opening BoekStart-voorleeshoek bij Kinderdagverblijf Tinker Bell

  5 juli 2016

  Op donderdag 7 juli a.s. wordt de rode loper uitgerold bij Kinderdagverblijf Tinker Bell. Van 9.30 uur tot 10.00 uur vindt de feestelijke opening van de BoekStart in de Kinderopvang-voorleeshoek op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinatoren van Kinderdagverblijf Tinker Bell.

  Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart-voorleeshoek bij Kinderdagverblijf Tinker Bell

 • Per 1 juli aanpassing openingstijden van wijkbibliotheken

  5 juli 2016

  Met ingang 1 juli zijn de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem niet meer op vrijdagavond open. De bibliotheken sluiten om 18.00 uur. Eén van de redenen is de terugloop van het aantal bezoekers op de avonden. Daarnaast heeft de Bibliotheek minder financiële middelen in te zetten en wil de Bibliotheek geld vrij maken voor het concept 'de Bibliotheek op school' en de samenwerking met partners in het Centrum LIB.

  Bekijk details van Per 1 juli aanpassing openingstijden van wijkbibliotheken

 • Geen inloopspreekuur SeniorWeb in juli en augustus

  24 juni 2016

  In de zomermaanden juli en augustus is er geen inloopspreekuur van het SeniorWeb. Het laatste inloopspreekuur voor de zomerstop is op donderdag 30 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Na de zomer zitten de medewerkers van SeniorWeb weer voor u klaar om uw computervragen te beantwoorden.

  Bekijk details van Geen inloopspreekuur SeniorWeb in juli en augustus

 • Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest

  16 juni 2016

  Op donderdag 30 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij KERN Kinderopvang Zoetermeer, locatie Kinderdagverblijf Het Flamingonest aan de Busken Huethove 8-10. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinator van Het Flamingonest.

  Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest