Resultaat 111 - 120 (van 235)

• Februari, maand van de digitale prentenboeken

1 februari 2016

Iedere maand zet de Bibliotheek een digitaal product in de spotlight. In februari staan de digitale prentenboeken centraal. Natuurlijk sluit dit aan bij de Nationale Voorleesdagen en de BPK-markt die aankomende zondag plaatsvindt.

Bekijk details van Februari, maand van de digitale prentenboeken

• Nieuw: Bezig met Boeken!

21 januari 2016

Vanaf 6 februari start een nieuwe activiteit voor kinderen van 4 t/m 6 jaar: Bezig met Boeken! Want voorlezen is leuk, maar bezig zijn met boeken is nog leuker! De Bibliotheek organiseert dit in samenwerking met Silvester Boek en Spel op iedere eerste zaterdagmiddag van de maand, van 14.00 tot 15.00 uur.

Bekijk details van Nieuw: Bezig met Boeken!

• Nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek

21 januari 2016

Dit jaar start een nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek. De Hersenstichting is 4 keer per jaar aanwezig. Heeft u vragen of wilt u advies? De medewerkers van de Hersenstichting helpen u graag!

Bekijk details van Nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek

• Met ZoetermeerPas voordeel bij Bibliotheek en FabLab

21 december 2015

Heeft u in 2016 een ZoetermeerPas? Dan kunt u met voordeelcheque 1 en 2 een jaar lang gratis gebruik maken van de Bibliotheek. Bovendien kunt u met voordeelcheques 3, 4, 5 en 6 korting krijgen op een workshop of activiteit bij het FabLab in de Hoofdbibliotheek!

Bekijk details van Met ZoetermeerPas voordeel bij Bibliotheek en FabLab

• Vanaf 1 januari iedere week peutervoorlezen

17 december 2015

De Bibliotheek gaat het voorlezen aan peuters verder uitbreiden. Vanaf 1 januari 2016 wordt iedere woensdagochtend in alle bibliotheekvestigingen voorgelezen aan kinderen van 2 t/m 4 jaar. De inloop is vanaf 10.15 uur, het voorlezen duurt van 10.30 tot 11.00 uur. Daarna is er voldoende tijd om samen voorleesboeken uit te zoeken. Een leuk uitje met uw kind of kleinkind! De toegang gratis.

Bekijk details van Vanaf 1 januari iedere week peutervoorlezen

• Bibliotheek is gecertificeerd en dat wordt gevierd!

3 december 2015

In de Hoofdbibliotheek zal wethouder Robin Paalvast op dinsdag 8 december om 16.00 uur aan bibliotheekdirecteur Joke Mos het behaalde kwaliteitscertificaat overhandigen. De Bibliotheek is erg verheugd met het opnieuw verkrijgen van de certificering en wil dit graag laten zien aan haar leden en andere belangstellenden. Iedereen is welkom om de overhandiging bij te wonen. Locatie: Hoofdbibliotheek, Stadhuisplein 2.

Bekijk details van Bibliotheek is gecertificeerd en dat wordt gevierd!

• Word vrijwilliger in het FabLab!

26 november 2015

Heb je affiniteit met grafische apparatuur en software, zoals bijvoorbeeld 3D printers, de laser graveermachine, Inkscape of Tinkercad? Vind je het leuk om bezoekers te helpen, workshops te begeleiden en technisch te ondersteunen? Ben je één of meerdere dagdelen beschikbaar en woon je in Zoetermeer? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk details van Word vrijwilliger in het FabLab!

• Foto's en uitslag loterij vogeltjesrace

2 november 2015

Afgelopen zaterdag organiseerden de Vrienden van Jinotega en de Wereldwinkel Zoetermeer samen met Round Table 114 en de winkeliersvereniging Dorpsstraat de Jinotega Vogeltjesrace. De opbrengst van dit evenement gaat voor 100% naar Jinotega en wordt daar gebruikt voor verbetering van het basisonderwijs, versterking van het beroepsonderwijs en bevordering van de economie. De doelstelling is dat alle kinderen in Jinotega naar school gaan, dat kinderen en volwassenen een vak kunnen leren en dat kleine...

Bekijk details van Foto's en uitslag loterij vogeltjesrace

• Opening voorschoolse dBos op Lepelaarsnest

27 oktober 2015

Bibliotheek Zoetermeer en KERN Kinderopvang Zoetermeer openen op 5 november de eerste voorschoolse ‘de Bibliotheek op School’ op Het Lepelaarsnest. Dit speeltaalhuis is gevestigd bij basisschool De Regenboog. De feestelijke opening begint om 8.30 uur op het Kerkenbos 12 waar wethouder Isabelle Vugs om 9.00 uur de officiële openingshandeling verricht.

Bekijk details van Opening voorschoolse dBos op Lepelaarsnest

• Presentatie verhalenbundel van Werkgroep Proza

26 oktober 2015

De Zoetermeerse schrijfclub Werkgroep Proza presenteert op zondag 1 november om 12.00 uur hun eigen boek. Een verzamelbundel met spannende, grappige en ontroerende verhalen, en bovendien ook schrijfoefeningen waarmee u uw eigen schrijfvaardigheden kunt bijslijpen.

Bekijk details van Presentatie verhalenbundel van Werkgroep Proza