Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 235)

 • Jinotega vogeltjesrace

  29 september 2015

  De Vrienden van Jinotega en de Wereldwinkel Zoetermeer organiseren samen met Round Table 114 en de winkeliersvereniging Dorpsstraat op zaterdag 31 oktober van 14.00 tot 18.00 uur de Jinotega Vogeltjesrace. De opbrengst van dit evenement gaat voor 100% naar Jinotega en wordt daar gebruikt voor verbetering van het basisonderwijs, versterking van het beroepsonderwijs en bevordering van de economie. De doelstelling is dat alle kinderen in Jinotega naar school gaan, dat kinderen en volwassenen een vak...

  Bekijk details van Jinotega vogeltjesrace

 • Opening dBos op Amaliaschool

  29 september 2015

  Op woensdag 7 oktober om 08.30 uur wordt op de Prinses Amaliaschool in Meerzicht ‘de Bibliotheek op school’ geopend. De Amaliaschool is daarmee de 7e basisschool in Zoetermeer die aangesloten wordt op dit concept. De bibliotheek levert hiermee een structurele bijdrage aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen.

  Bekijk details van Opening dBos op Amaliaschool

 • Nieuwe lenerspassen

  3 september 2015

  De Bibliotheek vervangt deze maand alle lenerspassen in verband met de overgang van barcode naar RFID. Alle bibliotheekleden ontvangen daarom deze week via de post een nieuwe lenerspas met RFID-chip. Deze pas is al gekoppeld aan uw gegevens en ook uw tegoed staat op deze nieuwe pas. U kunt de nieuwe pas dus direct in gebruik nemen. Wij vragen u vriendelijk om uw oude lenerspas door te knippen en weg te gooien. Deze pas is niet meer te gebruiken.

  Bekijk details van Nieuwe lenerspassen

 • Week tegen pesten

  24 augustus 2015

  De Week tegen Pesten vindt plaats van 21 t/m 25 september, hét moment om aandacht te besteden aan dit onderwerp. De bibliotheek heeft veel boeken over het onderwerp 'pesten'.

  Bekijk details van Week tegen pesten

 • Meedenken met Route 65?

  24 augustus 2015

  Stadstheater Zoetermeer, Cultuurpodium Boerderij, het CKC, Terra Art Projects, Bibliotheek Zoetermeer en Stadsmuseum Zoetermeer bundelen hun krachten bij het opzetten van een cultureel programma voor de doelgroep van 65-plussers. Onder de naam Route 65 wordt een maand lang een ‘culturele route’ georganiseerd voor 65-plussers uit Zoetermeer e.o. Route 65 brengt haar bezoekers met voorstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten langs een bepaald land.

  Bekijk details van Meedenken met Route 65?

 • Nieuw: extra peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek

  23 juli 2015

  Vanaf augustus start de Bibliotheek met extra voorlezen voor peuters in de Hoofdbibliotheek. Er wordt dan iedere eerste woensdag én iedere derde woensdag van de maand voorgelezen in de Hoofdbibliotheek. Na de zomervakantie gaat ook het peutervoorlezen op de scholen weer verder. Voor peuters uit de wijk Noordhove op basisschool De Baanbreker of basisschool Noordeinde, peuters uit de wijk Seghwaert zijn welkom op basisschool De Triangel.

  Bekijk details van Nieuw: extra peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek

 • Tijdelijke locatie Hoofdbibliotheek

  20 juli 2015

  Om in 2017 de deuren van een compleet vernieuwde Hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein te kunnen openen, moet het pand grondig verbouwd worden. Veel muren, het plafond, de vloeren, alles gaat op de schop. Natuurlijk kan dat niet om onze bezoekers en collectie heen gebeuren. Daarom gaan we tijdelijk verhuizen naar een ander pand. We krijgen al vaak de vraag waar de Bibliotheek dan heen gaat. Het antwoord daarop moeten we nog schuldig blijven: we weten het nog niet. Deze zomermaanden kijken we naar...

  Bekijk details van Tijdelijke locatie Hoofdbibliotheek

 • Verstopte boekenleggers

  14 juli 2015

  De Zoetermeerse auteur Anne West heeft in de Hoofdbibliotheek boekenleggers verstopt. Het gaat om boekenleggers van het Valentijngenootschap, een genootschap dat door bekende auteurs als Gerda van Wageningen en José Vriens is opgericht om meer aandacht te vragen voor het romantische boek.

  Bekijk details van Verstopte boekenleggers

 • Aangepaste openingstijden Volksuniversiteit in de zomer

  14 juli 2015

  Vanaf maandag 13 juli is de Volksuniversiteit alleen geopend op dinsdag en donderdag van 11:00 - 16:00 uur. Vanaf 27 juli is de VU helemaal gesloten. Vanaf dinsdag 11 augustus gelden weer de reguliere openingstijden.

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden Volksuniversiteit in de zomer

 • FabLab op vakantie!

  10 juli 2015

  Wegens vakantie is het FabLab gesloten van 13 juli t/m 2 augustus. Vanaf maandag 3 augustus kan de betreffende Speelmeerbon worden gebruikt in het FabLab.

  Bekijk details van FabLab op vakantie!