Resultaat 121 - 130 (van 231)

• Meedenken met Route 65?

24 augustus 2015

Stadstheater Zoetermeer, Cultuurpodium Boerderij, het CKC, Terra Art Projects, Bibliotheek Zoetermeer en Stadsmuseum Zoetermeer bundelen hun krachten bij het opzetten van een cultureel programma voor de doelgroep van 65-plussers. Onder de naam Route 65 wordt een maand lang een ‘culturele route’ georganiseerd voor 65-plussers uit Zoetermeer e.o. Route 65 brengt haar bezoekers met voorstellingen, workshops, lezingen en andere activiteiten langs een bepaald land.

Bekijk details van Meedenken met Route 65?

• Nieuw: extra peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek

23 juli 2015

Vanaf augustus start de Bibliotheek met extra voorlezen voor peuters in de Hoofdbibliotheek. Er wordt dan iedere eerste woensdag én iedere derde woensdag van de maand voorgelezen in de Hoofdbibliotheek. Na de zomervakantie gaat ook het peutervoorlezen op de scholen weer verder. Voor peuters uit de wijk Noordhove op basisschool De Baanbreker of basisschool Noordeinde, peuters uit de wijk Seghwaert zijn welkom op basisschool De Triangel.

Bekijk details van Nieuw: extra peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek

• Tijdelijke locatie Hoofdbibliotheek

20 juli 2015

Om in 2017 de deuren van een compleet vernieuwde Hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein te kunnen openen, moet het pand grondig verbouwd worden. Veel muren, het plafond, de vloeren, alles gaat op de schop. Natuurlijk kan dat niet om onze bezoekers en collectie heen gebeuren. Daarom gaan we tijdelijk verhuizen naar een ander pand. We krijgen al vaak de vraag waar de Bibliotheek dan heen gaat. Het antwoord daarop moeten we nog schuldig blijven: we weten het nog niet. Deze zomermaanden kijken we naar...

Bekijk details van Tijdelijke locatie Hoofdbibliotheek

• Verstopte boekenleggers

14 juli 2015

De Zoetermeerse auteur Anne West heeft in de Hoofdbibliotheek boekenleggers verstopt. Het gaat om boekenleggers van het Valentijngenootschap, een genootschap dat door bekende auteurs als Gerda van Wageningen en José Vriens is opgericht om meer aandacht te vragen voor het romantische boek.

Bekijk details van Verstopte boekenleggers

• Aangepaste openingstijden Volksuniversiteit in de zomer

14 juli 2015

Vanaf maandag 13 juli is de Volksuniversiteit alleen geopend op dinsdag en donderdag van 11:00 - 16:00 uur. Vanaf 27 juli is de VU helemaal gesloten. Vanaf dinsdag 11 augustus gelden weer de reguliere openingstijden.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden Volksuniversiteit in de zomer

• FabLab op vakantie!

10 juli 2015

Wegens vakantie is het FabLab gesloten van 13 juli t/m 2 augustus. Vanaf maandag 3 augustus kan de betreffende Speelmeerbon worden gebruikt in het FabLab.

Bekijk details van FabLab op vakantie!

• Extra lenen in de zomervakantie!

30 juni 2015

De zomervakantie is in aantocht! In de maanden juli en augustus kunnen jeugdleden extra veel lenen! Zij mogen 20 boeken of andere materialen lenen in plaats van normaal 10. Daarnaast komen er weer nieuwe titels beschikbaar in de VakantieBieb, een gratis app met een leuke selectie e-books voor het hele gezin. Want lezen in de vakantie is leuk en ontspannend, én zorgt ervoor dat kinderen hun leesniveau op peil houden.

Bekijk details van Extra lenen in de zomervakantie!

• Indeling nieuwe Hoofdbibliotheek

26 juni 2015

Wat is waar te vinden in uw toekomstige Hoofdbibliotheek? In Centrum LIB vindt u straks, na de opening in 2017, veel meer organisaties dan nu. Ook de gemeente is dan via dezelfde ingang te bereiken. Bovendien zijn alle organisaties, boeken en informatie dan geclusterd per onderwerp op ‘themapleinen’ te vinden.

Bekijk details van Indeling nieuwe Hoofdbibliotheek

• Kwaliteitsstempel voor uw bibliotheek

26 juni 2015

Bibliotheek Zoetermeer is met vlag en wimpel door de normcertificering voor Openbare Bibliotheken gekomen. Niet alleen voldoen we aan de normen, op een paar punten zijn we zelfs als excellent beoordeeld.

Bekijk details van Kwaliteitsstempel voor uw bibliotheek

• Verkoop afgeschreven boeken in de wijkbibliotheken

9 juni 2015

Vanaf maandag 15 juni starten we met de verkoop van afgeschreven boeken in de wijkbibliotheken Oosterheem en Rokkeveen.

Bekijk details van Verkoop afgeschreven boeken in de wijkbibliotheken