Resultaat 121 - 130 (van 252)

 • Opening inburgeringsloket voor niet-vluchtelingen

  18 maart 2016

  Op dinsdag 26 april om 11.30 uur is de opening van het Inburgeringsloket voor niet-vluchtelingen in het Taalhuis. Mensen van buitenlandse komaf die niet gevlucht zijn maar wel een inburgeringsexamen moeten doen, kunnen vanaf die datum terecht in het Taalhuis.

  Bekijk details van Opening inburgeringsloket voor niet-vluchtelingen

 • Boekenweek 2016

  11 maart 2016

  In de bibliotheek hangen mooie, grappige en inspirerende verhalen en gedichten. Wilt u deze verhalen en gedichten thuis rustig nog eens lezen? Bij de Boekenweek-display liggen deze gedichten en verhalen en deze kunt u kosteloos meenemen.

  Bekijk details van Boekenweek 2016

 • Leuke workshops in het FabLab!

  4 maart 2016

  Momenteel zijn er 5 leuke workshops te volgen in het Fablab. Zelf een t-shirt bedrukken, iets maken met de 3D printer, tekenen met de 3D pen, lasergraveren... het kan allemaal.

  Bekijk details van Leuke workshops in het FabLab!

 • Meet & greet makers Boer Boris boeken: Ted van Lieshout en Philip Hopman

  1 maart 2016

  Wie kent niet de boeken van Boer Boris voor kinderen van ongeveer 2 t/m 5 jaar? Ted van Lieshout schrijft de verhalen en Philip Hopman maakt de tekeningen. En dat doen ze goed, want de boeken zijn erg succesvol! Beide auteurs zijn op 19 maart om 14.00 uur bij Silvester Boek en Spel in de Dorpsstraat van Zoetermeer. Zij vertellen, lezen voor, beantwoorden vragen en tekenen voor de kinderen en hun begeleiders.

  Bekijk details van Meet & greet makers Boer Boris boeken: Ted van Lieshout en Philip Hopman

 • Literary Book Lovers Club zoekt leden

  29 februari 2016

  Heeft u interesse in een Engelse leeskring? De Literary Book Lovers Club gaat bij voldoende belangstelling van start op woensdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur, in de Leeskamer van de Hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van Literary Book Lovers Club zoekt leden

 • Ledenkorting op tijdschrift de Boekensalon

  16 februari 2016

  De Boekensalon is hét tijdschrift voor lezers en leesclubs. Bibliotheekleden kunnen nu extra voordelig kennismaken met dit tijdschrift. Neem een jaarabonnement, ontvang 25% korting én een gratis boekenpakket als welkomstgeschenk!

  Bekijk details van Ledenkorting op tijdschrift de Boekensalon

 • Hoofdbibliotheek verhuist tijdelijk naar Duitslandlaan 440

  4 februari 2016

  Het komende jaar wordt gestart met de renovatie van het Stadhuiscomplex. In dit pand bevinden zich ook de Hoofdbibliotheek, de Volksuniversiteit, Meerpunt, JIP, Mooi Zoetermeer, VIP en Gilde Samenspraak. De verbouwingswerkzaamheden zijn omvangrijk en hebben tot gevolg dat de Hoofdbibliotheek en haar inwonende partners tijdelijk elders moeten worden gehuisvest. De renovatieperiode neemt zeker een jaar in beslag.

  Bekijk details van Hoofdbibliotheek verhuist tijdelijk naar Duitslandlaan 440

 • Februari, maand van de digitale prentenboeken

  1 februari 2016

  Iedere maand zet de Bibliotheek een digitaal product in de spotlight. In februari staan de digitale prentenboeken centraal. Natuurlijk sluit dit aan bij de Nationale Voorleesdagen en de BPK-markt die aankomende zondag plaatsvindt.

  Bekijk details van Februari, maand van de digitale prentenboeken

 • Nieuw: Bezig met Boeken!

  21 januari 2016

  Vanaf 6 februari start een nieuwe activiteit voor kinderen van 4 t/m 6 jaar: Bezig met Boeken! Want voorlezen is leuk, maar bezig zijn met boeken is nog leuker! De Bibliotheek organiseert dit in samenwerking met Silvester Boek en Spel op iedere eerste zaterdagmiddag van de maand, van 14.00 tot 15.00 uur.

  Bekijk details van Nieuw: Bezig met Boeken!

 • Nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek

  21 januari 2016

  Dit jaar start een nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek. De Hersenstichting is 4 keer per jaar aanwezig. Heeft u vragen of wilt u advies? De medewerkers van de Hersenstichting helpen u graag!

  Bekijk details van Nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek