Resultaat 131 - 140 (van 253)

 • Nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek

  21 januari 2016

  Dit jaar start een nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek. De Hersenstichting is 4 keer per jaar aanwezig. Heeft u vragen of wilt u advies? De medewerkers van de Hersenstichting helpen u graag!

  Bekijk details van Nieuw inloopspreekuur in de Hoofdbibliotheek

 • Met ZoetermeerPas voordeel bij Bibliotheek en FabLab

  21 december 2015

  Heeft u in 2016 een ZoetermeerPas? Dan kunt u met voordeelcheque 1 en 2 een jaar lang gratis gebruik maken van de Bibliotheek. Bovendien kunt u met voordeelcheques 3, 4, 5 en 6 korting krijgen op een workshop of activiteit bij het FabLab in de Hoofdbibliotheek!

  Bekijk details van Met ZoetermeerPas voordeel bij Bibliotheek en FabLab

 • Vanaf 1 januari iedere week peutervoorlezen

  17 december 2015

  De Bibliotheek gaat het voorlezen aan peuters verder uitbreiden. Vanaf 1 januari 2016 wordt iedere woensdagochtend in alle bibliotheekvestigingen voorgelezen aan kinderen van 2 t/m 4 jaar. De inloop is vanaf 10.15 uur, het voorlezen duurt van 10.30 tot 11.00 uur. Daarna is er voldoende tijd om samen voorleesboeken uit te zoeken. Een leuk uitje met uw kind of kleinkind! De toegang gratis.

  Bekijk details van Vanaf 1 januari iedere week peutervoorlezen

 • Bibliotheek is gecertificeerd en dat wordt gevierd!

  3 december 2015

  In de Hoofdbibliotheek zal wethouder Robin Paalvast op dinsdag 8 december om 16.00 uur aan bibliotheekdirecteur Joke Mos het behaalde kwaliteitscertificaat overhandigen. De Bibliotheek is erg verheugd met het opnieuw verkrijgen van de certificering en wil dit graag laten zien aan haar leden en andere belangstellenden. Iedereen is welkom om de overhandiging bij te wonen. Locatie: Hoofdbibliotheek, Stadhuisplein 2.

  Bekijk details van Bibliotheek is gecertificeerd en dat wordt gevierd!

 • Word vrijwilliger in het FabLab!

  26 november 2015

  Heb je affiniteit met grafische apparatuur en software, zoals bijvoorbeeld 3D printers, de laser graveermachine, Inkscape of Tinkercad? Vind je het leuk om bezoekers te helpen, workshops te begeleiden en technisch te ondersteunen? Ben je één of meerdere dagdelen beschikbaar en woon je in Zoetermeer? Dan zijn we op zoek naar jou!

  Bekijk details van Word vrijwilliger in het FabLab!

 • Foto's en uitslag loterij vogeltjesrace

  2 november 2015

  Afgelopen zaterdag organiseerden de Vrienden van Jinotega en de Wereldwinkel Zoetermeer samen met Round Table 114 en de winkeliersvereniging Dorpsstraat de Jinotega Vogeltjesrace. De opbrengst van dit evenement gaat voor 100% naar Jinotega en wordt daar gebruikt voor verbetering van het basisonderwijs, versterking van het beroepsonderwijs en bevordering van de economie. De doelstelling is dat alle kinderen in Jinotega naar school gaan, dat kinderen en volwassenen een vak kunnen leren en dat kleine...

  Bekijk details van Foto's en uitslag loterij vogeltjesrace

 • Opening voorschoolse dBos op Lepelaarsnest

  27 oktober 2015

  Bibliotheek Zoetermeer en KERN Kinderopvang Zoetermeer openen op 5 november de eerste voorschoolse ‘de Bibliotheek op School’ op Het Lepelaarsnest. Dit speeltaalhuis is gevestigd bij basisschool De Regenboog. De feestelijke opening begint om 8.30 uur op het Kerkenbos 12 waar wethouder Isabelle Vugs om 9.00 uur de officiële openingshandeling verricht.

  Bekijk details van Opening voorschoolse dBos op Lepelaarsnest

 • Presentatie verhalenbundel van Werkgroep Proza

  26 oktober 2015

  De Zoetermeerse schrijfclub Werkgroep Proza presenteert op zondag 1 november om 12.00 uur hun eigen boek. Een verzamelbundel met spannende, grappige en ontroerende verhalen, en bovendien ook schrijfoefeningen waarmee u uw eigen schrijfvaardigheden kunt bijslijpen.

  Bekijk details van Presentatie verhalenbundel van Werkgroep Proza

 • Jinotega vogeltjesrace

  29 september 2015

  De Vrienden van Jinotega en de Wereldwinkel Zoetermeer organiseren samen met Round Table 114 en de winkeliersvereniging Dorpsstraat op zaterdag 31 oktober van 14.00 tot 18.00 uur de Jinotega Vogeltjesrace. De opbrengst van dit evenement gaat voor 100% naar Jinotega en wordt daar gebruikt voor verbetering van het basisonderwijs, versterking van het beroepsonderwijs en bevordering van de economie. De doelstelling is dat alle kinderen in Jinotega naar school gaan, dat kinderen en volwassenen een vak...

  Bekijk details van Jinotega vogeltjesrace

 • Opening dBos op Amaliaschool

  29 september 2015

  Op woensdag 7 oktober om 08.30 uur wordt op de Prinses Amaliaschool in Meerzicht ‘de Bibliotheek op school’ geopend. De Amaliaschool is daarmee de 7e basisschool in Zoetermeer die aangesloten wordt op dit concept. De bibliotheek levert hiermee een structurele bijdrage aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen.

  Bekijk details van Opening dBos op Amaliaschool