Nieuws

Resultaat 141 - 150 (van 235)

 • Kids 3D printclub in de meivakantie

  23 april 2015

  Kinderen tussen de 10 en 15 jaar kunnen in een workshop van 2 uur kennismaken met de mogelijkheden van 3D-printen bij FabLab Zoetermeer in de Hoofdbibliotheek. Een leuk idee voor de meivakantie! Je leert hoe je zelf een 3D ontwerp kunt maken, aanpassen en printen! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in!

  Bekijk details van Kids 3D printclub in de meivakantie

 • Aanmelden voor basistraining taalvrijwilliger!

  20 april 2015

  Bibliotheek Zoetermeer opent deze zomer in samenwerking met alle lokale taalketenpartners een Taalhuis. Binnen het Taalhuis zijn verschillende functies voor taalvrijwilligers. Als taalvrijwilliger kunt u bij meerdere organisaties aan de slag. U helpt volwassen laaggeletterden verder op weg bij het beter leren lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal door ze te ondersteunen bij taalles, te oefenen met ze of ze op de juiste manier door te verwijzen. Op individuele basis, in kleine groepjes...

  Bekijk details van Aanmelden voor basistraining taalvrijwilliger!

 • Nieuw: Voorlezen voor peuters in Noordhove

  26 maart 2015

  Vanaf woensdagochtend 15 april start de bibliotheek met voorlezen voor peuters in de wijk Noordhove. Iedere week wordt uit de nieuwste prentenboeken voorgelezen op twee scholen in de buurt, om 9.00 uur op basisschool Noordeinde (Bijvoetsplan 43-45) en om 10.15 uur op basisschool De Baanbreker (Lijnbaan 319). Het voorlezen is gratis en duurt ongeveer een half uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, peuters uit de wijk zijn met hun ouders, grootouders of oppas van harte welkom om te komen luisteren!

  Bekijk details van Nieuw: Voorlezen voor peuters in Noordhove

 • Verkoop collectie cd's en bladmuziek

  26 maart 2015

  De Bibliotheek stopt met haar collectie muziekcd's en bladmuziek. Natuurlijk betreuren we dit ten zeerste, cd's en bladmuziek hebben lang onderdeel uitgemaakt van onze collectie. Beleidsmatig is deze keuze al eerder gemaakt, de collectie cd's en bladmuziek wordt steeds minder gebruikt en de laatste jaren is er niet meer in de collectie geïnvesteerd. Daarnaast heeft het afstoten ook een praktische reden. De bibliotheek verhuist begin 2016 naar een tijdelijke locatie vanwege de verbouwing van het Stadhuiscomplex/Hoofdbibliotheek....

  Bekijk details van Verkoop collectie cd's en bladmuziek

 • Sonneveld in DeLaMar: 2e kaartje gratis!

  23 maart 2015

  Wim Sonneveld is terug in DeLaMar met een speciale vernieuwde editie van Sonneveld de musical. Met uw Biebpas krijgt u het tweede kaartje gratis!

  Bekijk details van Sonneveld in DeLaMar: 2e kaartje gratis!

 • Nieuwe leeskringen vanaf 1 mei

  2 maart 2015

  Vanaf mei gaat de bibliotheek van start met een aantal nieuwe leeskringen. Deze nieuwe leeskringen zullen in de nieuwe Leeskamer in de Hoofdbibliotheek bij elkaar komen. Interesse?

  Bekijk details van Nieuwe leeskringen vanaf 1 mei

 • Kinderjury 2015 van start!

  2 maart 2015

  Op 4 maart start de Nederlandse Kinderjury 2015. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitbrengen vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2015. Door mee te doen laat je zien wat je favoriete boek is! Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit 2014 de prijs winnen.

  Bekijk details van Kinderjury 2015 van start!

 • Belangrijke wijziging in update bibliotheeksysteem

  5 februari 2015

  Op zondag 8 februari tussen 17.30 en 23.00 uur vindt een update plaats van het bibliotheeksysteem Wise. Hierdoor zijn de catalogus, uw persoonlijke menu en de bibliotheek app niet bereikbaar. Voor u als klant heeft deze update een belangrijke wijziging.

  Bekijk details van Belangrijke wijziging in update bibliotheeksysteem

 • Opening Leeskamer in de Hoofdbibliotheek

  4 februari 2015

  Op zaterdag 7 maart vieren we feest. Die dag openen we niet alleen de Boekenweek van 2015 maar ook de Leeskamer van Zoetermeer. Een gezellige en afsluitbare ruimte op de benedenverdieping van de Hoofdbibliotheek bedoeld om ruimte te bieden aan alle leeskringen van Zoetermeer. Een grote tafel met stoelen, portretten van schrijvers, grote leeslampen, een sierhaard en de mogelijkheid om zelf lekkere koffie en thee te zetten.

  Bekijk details van Opening Leeskamer in de Hoofdbibliotheek

 • ICT nog niet optimaal

  30 januari 2015

  Begin januari 2015 zijn wij overgegaan op nieuwe software om onze dienstverlening (o.a. internetten, printen, betaalverkeer) aan u te verbeteren. Wij hadden verwacht dat deze software, na wat inregelwerkzaamheden, uiterlijk half januari goed zou draaien.

  Bekijk details van ICT nog niet optimaal