Resultaat 151 - 160 (van 235)

• Opening 'de Bibliotheek op school' op 2 basisscholen in Meerzicht

20 januari 2015

Op woensdag 21 januari worden 2 basisscholen in de wijk Meerzicht aangesloten op het concept 'de Bibliotheek op school'. Op KBS De Regenboog is de officiële opening om 10.00 uur, op OBS Het Zwanenbos om 11.00 uur.

Bekijk details van Opening 'de Bibliotheek op school' op 2 basisscholen in Meerzicht

• Feestelijke opening BoekStart bij kinderdagverblijf Het Koekoeksnest

20 januari 2015

Op dinsdag 20 januari a.s. wordt de rode loper uitgerold bij kinderdagverblijf Het Koekoeksnest in Oosterheem (Oosterheemplein 238). Van 16:30 tot ongeveer 17:30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de kinderopvang plaats door de wethouder van Cultuur, de locatiemanager en voorleescoördinator van Het Koekoeksnest.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart bij kinderdagverblijf Het Koekoeksnest

• In januari en februari korting op 5 prentenboeken

20 januari 2015

T/m 28 februari krijgt u als lid van de bibliotheek korting op 5 prentenboeken uit de Prentenboek Top Tien. Print op de website Voordeel met je Biebpas de kortingsbon uit en lever deze in bij de boekhandel.

Bekijk details van In januari en februari korting op 5 prentenboeken

• E-bookplatform maandag tussen 6.00 en 8.00 uur niet bereikbaar

15 januari 2015

Wegens onderhoudswerkzaamheden is het e-bookplatform maandag 19 januari tussen 6.00 en 8.00 uur niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk details van E-bookplatform maandag tussen 6.00 en 8.00 uur niet bereikbaar

• Passies gaan niet door

6 januari 2015

De passie voor Vergeten Schrijvers op 12 januari en de passie voor Erotica op 9 februari gaan niet door. Er is te weinig belangstelling voor deze passies voor lezen.

Bekijk details van Passies gaan niet door

• Bibliotheek wint Lemniscaat collectie

6 januari 2015

Bibliotheek Zoetermeer is één van de winnende bibliotheken van de complete Lemniscaat collectie. Deze week werd de collectie feestelijk gepresenteerd in de Hoofdbibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheek wint Lemniscaat collectie

• Nieuwe tarieven 2015

18 december 2014

Met ingang van 1 januari 2015 verhoogt de bibliotheek de abonnementstarieven. Enerzijds vanwege een stijging van de kosten en de afname van subsidies, anderzijds vanwege de introductie van nieuwe producten, waaronder het e-bookplatform.

Bekijk details van Nieuwe tarieven 2015

• PressDisplay stopt!

18 december 2014

Door faillissement van de leverancier is het vanaf 1 januari 2015 niet meer mogelijk om online kranten en tijdschriften te lezen via PressDisplay. De bibliotheek zoekt naar alternatieven maar die zijn vooralsnog niet voorhanden. Onze excuses voor het ongemak.

Bekijk details van PressDisplay stopt!

• Nieuwe locaties de Bibliotheek op School

18 december 2014

Het bibliotheekwerk verandert de komende jaren ingrijpend. Een belangrijke verandering is de structurele bijdrage die de bibliotheek gaat leveren aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen. De bibliotheek introduceert een nieuwe educatieve aanpak: de Bibliotheek op School. Hiervoor worden op woensdag 21 januari 2 basisscholen in de wijk Meerzicht aangesloten. Op KBS De Regenboog is de officiële opening om 10.00 uur, op OBS Het Zwanenbos om 11.00 uur.

Bekijk details van Nieuwe locaties de Bibliotheek op School

• Doorbraak: meer recente e-booktoptitels

21 november 2014

Bibliotheken beschikken over steeds meer recente e-booktoptitels, die zij aan hun leden kunnen uitlenen. Dit is het gevolg van speciale afspraken die Bibliotheken hebben gemaakt met uitgevers. Bibliotheken verwachten de collectie van 7.000 e-books nog flink te kunnen laten groeien, vooral met bestsellers en recente titels.

Bekijk details van Doorbraak: meer recente e-booktoptitels