Resultaat 161 - 170 (van 235)

• ICT storing opgelost

6 november 2014

De ICT-storing van de afgelopen week is opgelost. Het is in alle bibliotheekvestigingen weer mogelijk om via de vaste publiekscomputers te internetten, te printen en digitale bestanden te kopiëren naar USB-stick (of andersom). We bieden onze excuses aan voor het ongemak dat u als gevolg van deze storing mogelijk heeft ondervonden.

Bekijk details van ICT storing opgelost

• Start poëziewedstrijd

4 november 2014

'Met zingen is de liefde begonnen' is het motto van de Poëzieweek 2015. Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen. Daarom organiseren de bibliotheek en de werkgroep Poëzie een poëziewedstrijd.

Bekijk details van Start poëziewedstrijd

• Bibliotheek zoekt leeskringbegeleiders

28 oktober 2014

De bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers die leeskringbegeleider willen worden. Momenteel zijn er al dertien leeskringen aangesloten bij de bibliotheek maar de vraag naar leeskringen groeit. Daarom starten we dit najaar een wervingscampagne waarbij we op zoek gaan naar zowel nieuwe leden als begeleiders.

Bekijk details van Bibliotheek zoekt leeskringbegeleiders

• Eline Loef wint schrijfwedstrijd

27 oktober 2014

Afgelopen zaterdag werd in de Hoofdbibliotheek het Nederlands Thrillerfestival officieel geopend. Wethouder Robin Paalvast overhandigde de sleutel van de stad aan de bestuursvoorzitter van het Thrillerfestival. Daarna was de prijsuitreiking van de thrillerschrijfwedstrijd waaraan honderden leerlingen uit groep 8 meededen. Eline Loef was de winnaar, haar verhaal is verschenen in het geschenkboekje met de beste inzendingen van de schrijfwedstrijd.

Bekijk details van Eline Loef wint schrijfwedstrijd

• Nieuw seizoen VoorleesExpress

7 oktober 2014

Vrijwilligers van de VoorleesExpress zijn de afgelopen maand weer begonnen met voorlezen bij 35 gezinnen. Zij lezen 20 weken lang één uurtje per week voor bij gezinnen thuis. Met het voorlezen wordt het leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Samen met de gezinnen wordt een voorleesritueel opgezet, dat zij na afloop van het project makkelijk zelf kunnen voortzetten.

Bekijk details van Nieuw seizoen VoorleesExpress

• BoekStart voor jou! nummer 3

6 oktober 2014

BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-4 jaar). Je vindt het bijna in alle bibliotheken en in steeds meer kinderopvanglocaties! Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Bekijk details van BoekStart voor jou! nummer 3

• Schrijvers en dichters opgelet!

2 oktober 2014

De bibliotheek start met een extra werkgroep poëzie en proza. Niet iedereen wil of kan op een schrijfcursus, maar de meeste schrijvers vinden het wel fijn om hun werk aan andere schrijvers te laten lezen. Voor deze mensen organiseert de bibliotheek werkgroepen die onder leiding staan van een vrijwillige coördinator.

Bekijk details van Schrijvers en dichters opgelet!

• Wethouder Vugs opent 2 nieuwe locaties van de Bibliotheek op school

24 september 2014

Bibliotheek Zoetermeer opent samen met basisscholen De Watersnip en ‘t Schrijverke in de eerste week van oktober de Bibliotheek op School. Op woensdag 1 oktober om 10.00 uur wordt de eerste geopend op OBS Watersnip en op maandag 6 oktober om 14.00 uur de tweede op OBS ’t Schrijverke. Wethouder Isabelle Vugs zal beide openingen verrichten in het bijzijn van de kinderen. De Bibliotheek op School is een schoolbibliotheek nieuwe stijl die landelijk wordt doorgevoerd. Bibliotheek Zoetermeer hoopt op de...

Bekijk details van Wethouder Vugs opent 2 nieuwe locaties van de Bibliotheek op school

• Bibliotheek blijft op Stadhuisplein

12 september 2014

Het College van B&W van de Gemeente Zoetermeer heeft woensdag 10 september een persbijeenkomst gegeven over haar gemeenteraadsvoorstel tot renovatie van het Stadhuis. Hierover is in diverse kranten en op websites bericht gedaan. Zowel in het officiële persbericht van de gemeente als in de artikelen in de dag- en weekbladen is de positie van de bibliotheek echter niet duidelijk. Wij krijgen hier op dit moment veel vragen over van klanten en samenwerkingspartners.

Bekijk details van Bibliotheek blijft op Stadhuisplein

• Workshop 'Alles over e-books'

5 september 2014

Op woensdagavond 24 september organiseert de bibliotheek een workshop over e-books, met voorlichting over e-readers, e-books en het gebruik hiervan. Ook wordt er aandacht besteed aan het e-bookplatform van de bibliotheek. Na een demonstratie kunt u zelf aan de slag met diverse typen e-readers om zo de voor- en nadelen te ontdekken. Neem uw bibliotheekpas mee!

Bekijk details van Workshop 'Alles over e-books'