Resultaat 161 - 170 (van 252)

 • Verkoop collectie cd's en bladmuziek

  26 maart 2015

  De Bibliotheek stopt met haar collectie muziekcd's en bladmuziek. Natuurlijk betreuren we dit ten zeerste, cd's en bladmuziek hebben lang onderdeel uitgemaakt van onze collectie. Beleidsmatig is deze keuze al eerder gemaakt, de collectie cd's en bladmuziek wordt steeds minder gebruikt en de laatste jaren is er niet meer in de collectie geïnvesteerd. Daarnaast heeft het afstoten ook een praktische reden. De bibliotheek verhuist begin 2016 naar een tijdelijke locatie vanwege de verbouwing van het Stadhuiscomplex/Hoofdbibliotheek....

  Bekijk details van Verkoop collectie cd's en bladmuziek

 • Sonneveld in DeLaMar: 2e kaartje gratis!

  23 maart 2015

  Wim Sonneveld is terug in DeLaMar met een speciale vernieuwde editie van Sonneveld de musical. Met uw Biebpas krijgt u het tweede kaartje gratis!

  Bekijk details van Sonneveld in DeLaMar: 2e kaartje gratis!

 • Nieuwe leeskringen vanaf 1 mei

  2 maart 2015

  Vanaf mei gaat de bibliotheek van start met een aantal nieuwe leeskringen. Deze nieuwe leeskringen zullen in de nieuwe Leeskamer in de Hoofdbibliotheek bij elkaar komen. Interesse?

  Bekijk details van Nieuwe leeskringen vanaf 1 mei

 • Kinderjury 2015 van start!

  2 maart 2015

  Op 4 maart start de Nederlandse Kinderjury 2015. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitbrengen vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2015. Door mee te doen laat je zien wat je favoriete boek is! Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit 2014 de prijs winnen.

  Bekijk details van Kinderjury 2015 van start!

 • Belangrijke wijziging in update bibliotheeksysteem

  5 februari 2015

  Op zondag 8 februari tussen 17.30 en 23.00 uur vindt een update plaats van het bibliotheeksysteem Wise. Hierdoor zijn de catalogus, uw persoonlijke menu en de bibliotheek app niet bereikbaar. Voor u als klant heeft deze update een belangrijke wijziging.

  Bekijk details van Belangrijke wijziging in update bibliotheeksysteem

 • Opening Leeskamer in de Hoofdbibliotheek

  4 februari 2015

  Op zaterdag 7 maart vieren we feest. Die dag openen we niet alleen de Boekenweek van 2015 maar ook de Leeskamer van Zoetermeer. Een gezellige en afsluitbare ruimte op de benedenverdieping van de Hoofdbibliotheek bedoeld om ruimte te bieden aan alle leeskringen van Zoetermeer. Een grote tafel met stoelen, portretten van schrijvers, grote leeslampen, een sierhaard en de mogelijkheid om zelf lekkere koffie en thee te zetten.

  Bekijk details van Opening Leeskamer in de Hoofdbibliotheek

 • ICT nog niet optimaal

  30 januari 2015

  Begin januari 2015 zijn wij overgegaan op nieuwe software om onze dienstverlening (o.a. internetten, printen, betaalverkeer) aan u te verbeteren. Wij hadden verwacht dat deze software, na wat inregelwerkzaamheden, uiterlijk half januari goed zou draaien.

  Bekijk details van ICT nog niet optimaal

 • Opening 'de Bibliotheek op school' op 2 basisscholen in Meerzicht

  20 januari 2015

  Op woensdag 21 januari worden 2 basisscholen in de wijk Meerzicht aangesloten op het concept 'de Bibliotheek op school'. Op KBS De Regenboog is de officiële opening om 10.00 uur, op OBS Het Zwanenbos om 11.00 uur.

  Bekijk details van Opening 'de Bibliotheek op school' op 2 basisscholen in Meerzicht

 • Feestelijke opening BoekStart bij kinderdagverblijf Het Koekoeksnest

  20 januari 2015

  Op dinsdag 20 januari a.s. wordt de rode loper uitgerold bij kinderdagverblijf Het Koekoeksnest in Oosterheem (Oosterheemplein 238). Van 16:30 tot ongeveer 17:30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de kinderopvang plaats door de wethouder van Cultuur, de locatiemanager en voorleescoördinator van Het Koekoeksnest.

  Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart bij kinderdagverblijf Het Koekoeksnest

 • In januari en februari korting op 5 prentenboeken

  20 januari 2015

  T/m 28 februari krijgt u als lid van de bibliotheek korting op 5 prentenboeken uit de Prentenboek Top Tien. Print op de website Voordeel met je Biebpas de kortingsbon uit en lever deze in bij de boekhandel.

  Bekijk details van In januari en februari korting op 5 prentenboeken