Resultaat 171 - 180 (van 235)

• Computer- en internettrainingen

5 september 2014

Dit najaar biedt de bibliotheek weer een aantal computer- en internettrainingen aan, in samenwerking met SeniorWeb. Vanaf 11 september starten de muis- en toetsenbordtrainingen, in oktober en november de training 'Internet voor Beginners'.

Bekijk details van Computer- en internettrainingen

• Week van de Alfabetisering

31 juli 2014

Van 7 t/m 14 september viert Nederland de Week van de Alfabetisering. In deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd rond het belang van lezen en schrijven. Bibliotheek Zoetermeer doet ook mee en biedt in samenwerking met een aantal andere organisaties een speciaal programma om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Bekijk details van Blog Joke Mos 'Vertrouwen in de politiek terug?'

• Vakantieblog Joke Mos

10 juli 2014

Pakweg een jaar geleden vertelde ik u in mijn blog dat de Bibliotheek grootse plannen heeft voor haar toekomst. Op de valreep van de zomervakantie geef ik u de laatste update.

Bekijk details van Vakantieblog Joke Mos

• Festival Klassiek op het Water

1 juli 2014

Van 30 juni t/m 4 juli 2014 vindt aan de Dobbe, het CKC en op verschillende locaties in Zoetermeer voor de vijfde keer het muziekfestival Klassiek op het Water plaats. Tijdens het festival kan een groot publiek kennismaken met ‘live’ klassieke muziek. Het festival is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door Floravontuur in samenwerking met het CKC.

Bekijk details van Festival Klassiek op het Water

• Zomerlezen met de VakantieBieb app

1 juli 2014

Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 tot 2 AVI‐niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb‐app van de bibliotheek. Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. Voor volwassenen heeft de VakantieBieb e-books (thrillers, romans e.d), tijdschriften, reis- en taalgidsen.

Bekijk details van Zomerlezen met de VakantieBieb app

• Bibliotheek zoekt schrijftalent

19 juni 2014

De bibliotheek is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor een extra werkgroep proza. Al ruim twee jaar faciliteert de bibliotheek een werkgroep proza en een werkgroep poëzie voor amateurschrijvers in Zoetermeer. De werkgroepleden komen één keer per maand bij elkaar in de Hoofdbibliotheek om elkaars werk te lezen en van opbouwende feedback te voorzien. De werkgroep proza heeft inmiddels tien leden en groeit uit z’n jasje. Daarom is de bibliotheek op zoek naar een extra vrijwilliger die een tweede...

Bekijk details van Bibliotheek zoekt schrijftalent

• Lees eens een app deze zomer!

17 juni 2014

Bijna zomervakantie! Naar buiten, lekker luieren of - natuurlijk - een leuk boek lezen. Dat laatste kan ook op de tablet of telefoon, want er worden steeds meer kinderboeken ´verappt´. De zomervakantie is bij uitstek een tijd voor lekker lang en veel lezen. Als eerste denk je daarbij misschien aan de stapel boeken die mee op reis gaat, maar denk je ook aan leesapps op je tablet of telefoon?

Bekijk details van Lees eens een app deze zomer!

• Storingen verholpen

13 juni 2014

Tijdens de Pinksterdagen en de dagen erna is er een storing geweest in het bibliotheeksysteem. De storingen zijn inmiddels verholpen. We willen u er graag op attent maken dat u geen nadelige financiële gevolgen zult ondervinden van de storingen. Denk hierbij aan onterechte boetegelden. In sommige gevallen zullen reserveringen opnieuw moeten worden ingevoerd. Voor vragen kunt u uiteraard terecht bij de informatiebalies in de vestigingen. We bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak.

Bekijk details van Storingen verholpen

• Blog Joke Mos 'Vertrouwen in de politiek terug?'