Resultaat 171 - 180 (van 252)

 • E-bookplatform maandag tussen 6.00 en 8.00 uur niet bereikbaar

  15 januari 2015

  Wegens onderhoudswerkzaamheden is het e-bookplatform maandag 19 januari tussen 6.00 en 8.00 uur niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

  Bekijk details van E-bookplatform maandag tussen 6.00 en 8.00 uur niet bereikbaar

 • Passies gaan niet door

  6 januari 2015

  De passie voor Vergeten Schrijvers op 12 januari en de passie voor Erotica op 9 februari gaan niet door. Er is te weinig belangstelling voor deze passies voor lezen.

  Bekijk details van Passies gaan niet door

 • Bibliotheek wint Lemniscaat collectie

  6 januari 2015

  Bibliotheek Zoetermeer is één van de winnende bibliotheken van de complete Lemniscaat collectie. Deze week werd de collectie feestelijk gepresenteerd in de Hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van Bibliotheek wint Lemniscaat collectie

 • Nieuwe tarieven 2015

  18 december 2014

  Met ingang van 1 januari 2015 verhoogt de bibliotheek de abonnementstarieven. Enerzijds vanwege een stijging van de kosten en de afname van subsidies, anderzijds vanwege de introductie van nieuwe producten, waaronder het e-bookplatform.

  Bekijk details van Nieuwe tarieven 2015

 • PressDisplay stopt!

  18 december 2014

  Door faillissement van de leverancier is het vanaf 1 januari 2015 niet meer mogelijk om online kranten en tijdschriften te lezen via PressDisplay. De bibliotheek zoekt naar alternatieven maar die zijn vooralsnog niet voorhanden. Onze excuses voor het ongemak.

  Bekijk details van PressDisplay stopt!

 • Nieuwe locaties de Bibliotheek op School

  18 december 2014

  Het bibliotheekwerk verandert de komende jaren ingrijpend. Een belangrijke verandering is de structurele bijdrage die de bibliotheek gaat leveren aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen. De bibliotheek introduceert een nieuwe educatieve aanpak: de Bibliotheek op School. Hiervoor worden op woensdag 21 januari 2 basisscholen in de wijk Meerzicht aangesloten. Op KBS De Regenboog is de officiële opening om 10.00 uur, op OBS Het Zwanenbos om 11.00 uur.

  Bekijk details van Nieuwe locaties de Bibliotheek op School

 • Doorbraak: meer recente e-booktoptitels

  21 november 2014

  Bibliotheken beschikken over steeds meer recente e-booktoptitels, die zij aan hun leden kunnen uitlenen. Dit is het gevolg van speciale afspraken die Bibliotheken hebben gemaakt met uitgevers. Bibliotheken verwachten de collectie van 7.000 e-books nog flink te kunnen laten groeien, vooral met bestsellers en recente titels.

  Bekijk details van Doorbraak: meer recente e-booktoptitels

 • ICT storing opgelost

  6 november 2014

  De ICT-storing van de afgelopen week is opgelost. Het is in alle bibliotheekvestigingen weer mogelijk om via de vaste publiekscomputers te internetten, te printen en digitale bestanden te kopiëren naar USB-stick (of andersom). We bieden onze excuses aan voor het ongemak dat u als gevolg van deze storing mogelijk heeft ondervonden.

  Bekijk details van ICT storing opgelost

 • Start poëziewedstrijd

  4 november 2014

  'Met zingen is de liefde begonnen' is het motto van de Poëzieweek 2015. Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen. Daarom organiseren de bibliotheek en de werkgroep Poëzie een poëziewedstrijd.

  Bekijk details van Start poëziewedstrijd

 • Bibliotheek zoekt leeskringbegeleiders

  28 oktober 2014

  De bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers die leeskringbegeleider willen worden. Momenteel zijn er al dertien leeskringen aangesloten bij de bibliotheek maar de vraag naar leeskringen groeit. Daarom starten we dit najaar een wervingscampagne waarbij we op zoek gaan naar zowel nieuwe leden als begeleiders.

  Bekijk details van Bibliotheek zoekt leeskringbegeleiders