Resultaat 181 - 190 (van 252)

 • Eline Loef wint schrijfwedstrijd

  27 oktober 2014

  Afgelopen zaterdag werd in de Hoofdbibliotheek het Nederlands Thrillerfestival officieel geopend. Wethouder Robin Paalvast overhandigde de sleutel van de stad aan de bestuursvoorzitter van het Thrillerfestival. Daarna was de prijsuitreiking van de thrillerschrijfwedstrijd waaraan honderden leerlingen uit groep 8 meededen. Eline Loef was de winnaar, haar verhaal is verschenen in het geschenkboekje met de beste inzendingen van de schrijfwedstrijd.

  Bekijk details van Eline Loef wint schrijfwedstrijd

 • Nieuw seizoen VoorleesExpress

  7 oktober 2014

  Vrijwilligers van de VoorleesExpress zijn de afgelopen maand weer begonnen met voorlezen bij 35 gezinnen. Zij lezen 20 weken lang één uurtje per week voor bij gezinnen thuis. Met het voorlezen wordt het leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Samen met de gezinnen wordt een voorleesritueel opgezet, dat zij na afloop van het project makkelijk zelf kunnen voortzetten.

  Bekijk details van Nieuw seizoen VoorleesExpress

 • BoekStart voor jou! nummer 3

  6 oktober 2014

  BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-4 jaar). Je vindt het bijna in alle bibliotheken en in steeds meer kinderopvanglocaties! Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

  Bekijk details van BoekStart voor jou! nummer 3

 • Schrijvers en dichters opgelet!

  2 oktober 2014

  De bibliotheek start met een extra werkgroep poëzie en proza. Niet iedereen wil of kan op een schrijfcursus, maar de meeste schrijvers vinden het wel fijn om hun werk aan andere schrijvers te laten lezen. Voor deze mensen organiseert de bibliotheek werkgroepen die onder leiding staan van een vrijwillige coördinator.

  Bekijk details van Schrijvers en dichters opgelet!

 • Wethouder Vugs opent 2 nieuwe locaties van de Bibliotheek op school

  24 september 2014

  Bibliotheek Zoetermeer opent samen met basisscholen De Watersnip en ‘t Schrijverke in de eerste week van oktober de Bibliotheek op School. Op woensdag 1 oktober om 10.00 uur wordt de eerste geopend op OBS Watersnip en op maandag 6 oktober om 14.00 uur de tweede op OBS ’t Schrijverke. Wethouder Isabelle Vugs zal beide openingen verrichten in het bijzijn van de kinderen. De Bibliotheek op School is een schoolbibliotheek nieuwe stijl die landelijk wordt doorgevoerd. Bibliotheek Zoetermeer hoopt op de...

  Bekijk details van Wethouder Vugs opent 2 nieuwe locaties van de Bibliotheek op school

 • Bibliotheek blijft op Stadhuisplein

  12 september 2014

  Het College van B&W van de Gemeente Zoetermeer heeft woensdag 10 september een persbijeenkomst gegeven over haar gemeenteraadsvoorstel tot renovatie van het Stadhuis. Hierover is in diverse kranten en op websites bericht gedaan. Zowel in het officiële persbericht van de gemeente als in de artikelen in de dag- en weekbladen is de positie van de bibliotheek echter niet duidelijk. Wij krijgen hier op dit moment veel vragen over van klanten en samenwerkingspartners.

  Bekijk details van Bibliotheek blijft op Stadhuisplein

 • Workshop 'Alles over e-books'

  5 september 2014

  Op woensdagavond 24 september organiseert de bibliotheek een workshop over e-books, met voorlichting over e-readers, e-books en het gebruik hiervan. Ook wordt er aandacht besteed aan het e-bookplatform van de bibliotheek. Na een demonstratie kunt u zelf aan de slag met diverse typen e-readers om zo de voor- en nadelen te ontdekken. Neem uw bibliotheekpas mee!

  Bekijk details van Workshop 'Alles over e-books'

 • Computer- en internettrainingen

  5 september 2014

  Dit najaar biedt de bibliotheek weer een aantal computer- en internettrainingen aan, in samenwerking met SeniorWeb. Vanaf 11 september starten de muis- en toetsenbordtrainingen, in oktober en november de training 'Internet voor Beginners'.

  Bekijk details van Computer- en internettrainingen

 • Week van de Alfabetisering

  31 juli 2014

  Van 7 t/m 14 september viert Nederland de Week van de Alfabetisering. In deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd rond het belang van lezen en schrijven. Bibliotheek Zoetermeer doet ook mee en biedt in samenwerking met een aantal andere organisaties een speciaal programma om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering

 • Bekijk details van Blog Joke Mos 'Vertrouwen in de politiek terug?'