Nieuws

Resultaat 181 - 190 (van 235)

 • Petitie voor het recht op E-lezen

  19 mei 2014

  Wilt u ook graag een betere toegang tot e-books via de Bibliotheek? Juist in deze tijd van technologische vooruitgang, worden bibliotheken belemmerd in het kopen en uitlenen van e-books. Dit beperkt de bijna 100 miljoen bibliotheekgebruikers in Europa in hun vrije toegang tot kennis. Daardoor komen democratie, leren, wetenschappelijk onderzoek, en de actieve betrokkenheid van burgers bij de kennissamenleving in het geding.

  Bekijk details van Petitie voor het recht op E-lezen

 • Feestelijke opening BoekStart bij Mamalief

  14 mei 2014

  Op zaterdag 24 mei wordt de rode loper uitgerold bij Kinderdagverblijf Mamalief in Oosterheem (Willem Dreeslaan 15). Van 10.00 tot 12.00 uur wordt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang gevierd.

  Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart bij Mamalief

 • Nieuwe bestsellers in LuisterBieb

  14 mei 2014

  De Bibliotheek heeft speciaal voor de Week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. De LuisterBieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot kindertitels. De LuisterBieb is nu een jaar in de lucht, inmiddels is de app door 60.000 mensen gedownload en zijn ruim 90.000 boeken beluisterd. De collectie bevat nu zo’n 275 titels. De LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken waar en wanneer...

  Bekijk details van Nieuwe bestsellers in LuisterBieb

 • Officiële opening EnergiePunt in Hoofdbibliotheek

  22 april 2014

  Het EnergiePunt is vorige week officieel geopend met het doorknippen van een lint door wethouder Hans Haring. Het EnergiePunt is gevestigd in de Hoofdbibliotheek en is een samenwerking van Stichting Piëzo, de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer. Iedere maandag van 13.30 tot 14.30 uur zijn er twee energieconsulenten aanwezig om vragen van bezoekers op het gebied van energiebesparing te beantwoorden. Tijdens de opening van het Energiepunt kregen 8 nieuwe energieconsulenten een certificaat uitgereikt...

  Bekijk details van Officiële opening EnergiePunt in Hoofdbibliotheek

 • Bibliotheek zoekt nieuw lid voor Raad van Toezicht

  15 april 2014

  Vanwege het vertrek van een van de leden is de Bibliotheek op zoek naar kandidaten voor de functie Lid van de Raad van Toezicht

  Bekijk details van Bibliotheek zoekt nieuw lid voor Raad van Toezicht

 • Speciaal voor opa's en oma's!

  27 maart 2014

  De meivakantie komt eraan! Krijgt u kleinkinderen te logeren en bent u alvast op zoek naar leuke voorleesboeken die passen bij hun interesses? Maak dan gebruik van de Logeertas!

  Bekijk details van Speciaal voor opa's en oma's!

 • Hoofdbieb zoekt twee servicemedewerkers

  25 maart 2014

  Wij zijn per 1 mei 2014 op zoek naar twee servicemedewerkers voor het team Hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van Hoofdbieb zoekt twee servicemedewerkers

 • De politiek steunt de bieb!

  24 maart 2014

  rots waren we, toen tijdens de campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen twee landelijke kopstukken van D66, Paul van Meenen en Pia Dijkstra, een bezoek brachten aan Bibliotheek Zoetermeer.

  Bekijk details van De politiek steunt de bieb!

 • Winnaars kwartfinale Voorleeswedstrijd

  14 maart 2014

  Sanne Blok van basisschool De paradijsvogel uit Den Haag en Gisella Brunt van basisschool Prins Maurits uit Delft hebben woensdagmiddag 12 maart in het CKC de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij zullen op 16 april in Rotterdam de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen in de provinciale halve finale. En wellicht wordt één van hen wel de Nationale Voorleeskampioen 2014!

  Bekijk details van Winnaars kwartfinale Voorleeswedstrijd

 • Bibliotheek in de verkiezingsprogramma's

  3 maart 2014

  Op 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een belangrijk moment: u brengt een stem uit op één van de politieke partijen en oefent daarmee invloed uit op het beleid in Zoetermeer. Ook voor de bibliotheek zijn de verkiezingen belangrijk. De bibliotheek vindt het belangrijk dat zij haar dienstverlening aan alle Zoetermeerders kan voortzetten, ondanks de bezuinigingen.

  Bekijk details van Bibliotheek in de verkiezingsprogramma's