Resultaat 191 - 200 (van 235)

• Het is maar hoe je het bekijkt

24 februari 2014

Emmy Rijsdijk verzorgt namens de bibliotheek regelmatig literaire introductie bij films in Cine-Utopia.

Bekijk details van Het is maar hoe je het bekijkt

• Bibliotheek biedt legaal alternatief voor piraterij

11 februari 2014

In de opgelaaide discussie over piraterij rondom e-books bieden bibliotheken een legaal alternatief. Voor de circa 4 miljoen leden die e-books willen lezen via de Bibliotheek wordt een vergoeding betaald aan de uitgevers, die op hun beurt deze inkomsten delen met de auteurs. Onlangs werd bekend dat in Nederland het aantal mensen dat illegaal aangeboden e-books downloadt, stijgt ten opzichte van een jaar geleden. Slechts voor 10% van de e-books wordt betaald tegenover 12% vorig jaar, zo blijkt uit...

Bekijk details van Bibliotheek biedt legaal alternatief voor piraterij

• Blog Joke Mos: de bibliotheek vindt zichzelf opnieuw uit

7 februari 2014

De bibliotheek moet zichzelf opnieuw uitvinden.

Bekijk details van Blog Joke Mos: de bibliotheek vindt zichzelf opnieuw uit

• Bibliotheek steunt petitie Gemeenteraad tegen sluiting IC Langeland

7 februari 2014

Zorgverzekeraars, onder aanvoering van CZ, willen de Spoedeisende Hulp en Intensive Care van het LangeLand ziekenhuis sluiten. Als dat gebeurt, moeten de 170000 bewoners van Zoetermeer en omstreken naar Den Haag, Leiden, Gouda of Delft in acute nood.

Bekijk details van Bibliotheek steunt petitie Gemeenteraad tegen sluiting IC Langeland

• Zoetermeerse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

3 februari 2014

De Zoetermeerse voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd 2013/2014 gaan deze week van start! Maar liefst 33 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten tijdens de lokale voorrondes in de bibliotheek horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

Bekijk details van Zoetermeerse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

• E-books lenen bij de bibliotheek

24 januari 2014

Vorige week is het nieuwe e-bookplatform voor leden van de bibliotheek gelanceerd.

Bekijk details van E-books lenen bij de bibliotheek

• Nationale Voorleesdagen

20 januari 2014

Woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start met tussen 14.00 en 15.00 uur voorlezen en knutselen in alle bibliotheekvestigingen!

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen

• 100.000ste bezoeker wijkbibliotheek Oosterheem

19 december 2013

Dinsdag 17 december hebben we in wijkbibliotheek Oosterheem de 100.000ste bezoeker van dit jaar feestelijk verwelkomd! Foto is van Jan van Es

Bekijk details van 100.000ste bezoeker wijkbibliotheek Oosterheem

• Rotterdamse Wendy Schuchmann wint 24 gemeenten schrijfwedstrijd

17 december 2013

Op maandag 16 december werden de drie winnaars van de 24 gemeenten schrijfwedstrijd bekendgemaakt in de hoofdbibliotheek van Zoetermeer. De wedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek Oostland en Bibliotheek Zoetermeer. Alle schrijvers vanaf 16 jaar, wonend in één van de vierentwintig gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, mochten meedoen. Omdat 2013 is uitgeroepen tot het jaar van het voorlezen was dat het onderwerp waar de ingezonden verhalen over moeten gaan.

Bekijk details van Rotterdamse Wendy Schuchmann wint 24 gemeenten schrijfwedstrijd

• Succesvolle actie Donate a gift!

14 december 2013

Tijdens de actie ‘Donate a Gift’ zijn de afgelopen week ruim 1900 cadeautjes ingeleverd in de Hoofdbibliotheek. Ook de ingeleverde 2e-handscadeautjes krijgen een goede bestemming.

Bekijk details van Succesvolle actie Donate a gift!