Resultaat 191 - 200 (van 231)

• Zoetermeerse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

3 februari 2014

De Zoetermeerse voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd 2013/2014 gaan deze week van start! Maar liefst 33 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten tijdens de lokale voorrondes in de bibliotheek horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

Bekijk details van Zoetermeerse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

• E-books lenen bij de bibliotheek

24 januari 2014

Vorige week is het nieuwe e-bookplatform voor leden van de bibliotheek gelanceerd.

Bekijk details van E-books lenen bij de bibliotheek

• Nationale Voorleesdagen

20 januari 2014

Woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start met tussen 14.00 en 15.00 uur voorlezen en knutselen in alle bibliotheekvestigingen!

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen

• 100.000ste bezoeker wijkbibliotheek Oosterheem

19 december 2013

Dinsdag 17 december hebben we in wijkbibliotheek Oosterheem de 100.000ste bezoeker van dit jaar feestelijk verwelkomd! Foto is van Jan van Es

Bekijk details van 100.000ste bezoeker wijkbibliotheek Oosterheem

• Rotterdamse Wendy Schuchmann wint 24 gemeenten schrijfwedstrijd

17 december 2013

Op maandag 16 december werden de drie winnaars van de 24 gemeenten schrijfwedstrijd bekendgemaakt in de hoofdbibliotheek van Zoetermeer. De wedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek Oostland en Bibliotheek Zoetermeer. Alle schrijvers vanaf 16 jaar, wonend in één van de vierentwintig gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, mochten meedoen. Omdat 2013 is uitgeroepen tot het jaar van het voorlezen was dat het onderwerp waar de ingezonden verhalen over moeten gaan.

Bekijk details van Rotterdamse Wendy Schuchmann wint 24 gemeenten schrijfwedstrijd

• Succesvolle actie Donate a gift!

14 december 2013

Tijdens de actie ‘Donate a Gift’ zijn de afgelopen week ruim 1900 cadeautjes ingeleverd in de Hoofdbibliotheek. Ook de ingeleverde 2e-handscadeautjes krijgen een goede bestemming.

Bekijk details van Succesvolle actie Donate a gift!

• Nieuwe e-books VakantieBieb live!

9 december 2013

December. De maand van feesten en tradities, van familie en vrienden. Maar ook een maand van rust om eindelijk weer eens een goed boek te lezen. De bibliotheek maakt lezen in en rond de kerstvakantie wel héél aantrekkelijk. Van 9 december tot 25 januari heeft iedereen met een passie voor het Nederlandse boek een groot aantal titels binnen handbereik. Lekker thuis, onderuit op de bank, of op vakantie. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is de app VakantieBieb downloaden.

Bekijk details van Nieuwe e-books VakantieBieb live!

• Baby-, peuter- en kleutermarkt

2 december 2013

Zondagochtend 2 februari opent de Hoofdbibliotheek van 9.30 tot 12.30 uur haar deuren speciaal voor ouders en grootouders van kinderen tot 6 jaar! Vorig jaar bezochten ruim 900 mensen de inspirerende markt met workshops, demonstraties, informatiekramen en een theatervoorstelling voor de kinderen! Ook dit jaar hebben we een aantrekkelijk programma.

Bekijk details van Baby-, peuter- en kleutermarkt

• Bibliotheken gaan meer dan 5.000 e-books aanbieden

26 november 2013

n januari 2014 starten bibliotheken met het op grote schaal uitlenen van e-books. De eerste drie maanden kunnen leden van Bibliotheek Zoetermeer met hun reguliere abonnement gebruik maken van een collectie van minimaal 5000 e-books. Vanaf april 2014 komt daar het zogenaamde e-bookpluspakket bij, met recente e-booktitels die leden tegen betaling kunnen lenen. Met de komst van dit nieuwe aanbod vervalt per 1 januari de bestaande service via de e-Portal. De titels uit deze portal komen waarschijnlijk...

Bekijk details van Bibliotheken gaan meer dan 5.000 e-books aanbieden

• Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

19 november 2013

De bibliotheek is één van de samenwerkende partners in de VoorleesExpress. Het nieuwe voorleesseizoen gaat in februari 2014 van start. Door uitbreiding van het aantal kinderen is de VoorleesExpress op zoek naar vrijwillige voorlezers. Deelname biedt u een bijzondere ervaring waarbij u nauw in contact komt te staan met een gezin. Bovendien geeft het u een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de taalontwikkeling van jonge Zoetermeerse kinderen.

Bekijk details van Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress