Resultaat 191 - 200 (van 252)

 • Vakantieblog Joke Mos

  10 juli 2014

  Pakweg een jaar geleden vertelde ik u in mijn blog dat de Bibliotheek grootse plannen heeft voor haar toekomst. Op de valreep van de zomervakantie geef ik u de laatste update.

  Bekijk details van Vakantieblog Joke Mos

 • Festival Klassiek op het Water

  1 juli 2014

  Van 30 juni t/m 4 juli 2014 vindt aan de Dobbe, het CKC en op verschillende locaties in Zoetermeer voor de vijfde keer het muziekfestival Klassiek op het Water plaats. Tijdens het festival kan een groot publiek kennismaken met ‘live’ klassieke muziek. Het festival is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door Floravontuur in samenwerking met het CKC.

  Bekijk details van Festival Klassiek op het Water

 • Zomerlezen met de VakantieBieb app

  1 juli 2014

  Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 tot 2 AVI‐niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb‐app van de bibliotheek. Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. Voor volwassenen heeft de VakantieBieb e-books (thrillers, romans e.d), tijdschriften, reis- en taalgidsen.

  Bekijk details van Zomerlezen met de VakantieBieb app

 • Bibliotheek zoekt schrijftalent

  19 juni 2014

  De bibliotheek is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor een extra werkgroep proza. Al ruim twee jaar faciliteert de bibliotheek een werkgroep proza en een werkgroep poëzie voor amateurschrijvers in Zoetermeer. De werkgroepleden komen één keer per maand bij elkaar in de Hoofdbibliotheek om elkaars werk te lezen en van opbouwende feedback te voorzien. De werkgroep proza heeft inmiddels tien leden en groeit uit z’n jasje. Daarom is de bibliotheek op zoek naar een extra vrijwilliger die een tweede...

  Bekijk details van Bibliotheek zoekt schrijftalent

 • Lees eens een app deze zomer!

  17 juni 2014

  Bijna zomervakantie! Naar buiten, lekker luieren of - natuurlijk - een leuk boek lezen. Dat laatste kan ook op de tablet of telefoon, want er worden steeds meer kinderboeken ´verappt´. De zomervakantie is bij uitstek een tijd voor lekker lang en veel lezen. Als eerste denk je daarbij misschien aan de stapel boeken die mee op reis gaat, maar denk je ook aan leesapps op je tablet of telefoon?

  Bekijk details van Lees eens een app deze zomer!

 • Storingen verholpen

  13 juni 2014

  Tijdens de Pinksterdagen en de dagen erna is er een storing geweest in het bibliotheeksysteem. De storingen zijn inmiddels verholpen. We willen u er graag op attent maken dat u geen nadelige financiële gevolgen zult ondervinden van de storingen. Denk hierbij aan onterechte boetegelden. In sommige gevallen zullen reserveringen opnieuw moeten worden ingevoerd. Voor vragen kunt u uiteraard terecht bij de informatiebalies in de vestigingen. We bieden onze excuses aan voor eventueel ongemak.

  Bekijk details van Storingen verholpen

 • Blog Joke Mos 'Vertrouwen in de politiek terug?'

  2 juni 2014

  Blog Joke Mos 'Vertrouwen in de politiek terug?'

  Bekijk details van Blog Joke Mos 'Vertrouwen in de politiek terug?'

 • Petitie voor het recht op E-lezen

  19 mei 2014

  Wilt u ook graag een betere toegang tot e-books via de Bibliotheek? Juist in deze tijd van technologische vooruitgang, worden bibliotheken belemmerd in het kopen en uitlenen van e-books. Dit beperkt de bijna 100 miljoen bibliotheekgebruikers in Europa in hun vrije toegang tot kennis. Daardoor komen democratie, leren, wetenschappelijk onderzoek, en de actieve betrokkenheid van burgers bij de kennissamenleving in het geding.

  Bekijk details van Petitie voor het recht op E-lezen

 • Feestelijke opening BoekStart bij Mamalief

  14 mei 2014

  Op zaterdag 24 mei wordt de rode loper uitgerold bij Kinderdagverblijf Mamalief in Oosterheem (Willem Dreeslaan 15). Van 10.00 tot 12.00 uur wordt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang gevierd.

  Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart bij Mamalief

 • Nieuwe bestsellers in LuisterBieb

  14 mei 2014

  De Bibliotheek heeft speciaal voor de Week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. De LuisterBieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot kindertitels. De LuisterBieb is nu een jaar in de lucht, inmiddels is de app door 60.000 mensen gedownload en zijn ruim 90.000 boeken beluisterd. De collectie bevat nu zo’n 275 titels. De LuisterBieb is er voor iedereen, het is gratis en makkelijk. Je luistert naar boeken waar en wanneer...

  Bekijk details van Nieuwe bestsellers in LuisterBieb