Resultaat 201 - 210 (van 235)

• Nieuwe e-books VakantieBieb live!

9 december 2013

December. De maand van feesten en tradities, van familie en vrienden. Maar ook een maand van rust om eindelijk weer eens een goed boek te lezen. De bibliotheek maakt lezen in en rond de kerstvakantie wel héél aantrekkelijk. Van 9 december tot 25 januari heeft iedereen met een passie voor het Nederlandse boek een groot aantal titels binnen handbereik. Lekker thuis, onderuit op de bank, of op vakantie. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is de app VakantieBieb downloaden.

Bekijk details van Nieuwe e-books VakantieBieb live!

• Baby-, peuter- en kleutermarkt

2 december 2013

Zondagochtend 2 februari opent de Hoofdbibliotheek van 9.30 tot 12.30 uur haar deuren speciaal voor ouders en grootouders van kinderen tot 6 jaar! Vorig jaar bezochten ruim 900 mensen de inspirerende markt met workshops, demonstraties, informatiekramen en een theatervoorstelling voor de kinderen! Ook dit jaar hebben we een aantrekkelijk programma.

Bekijk details van Baby-, peuter- en kleutermarkt

• Bibliotheken gaan meer dan 5.000 e-books aanbieden

26 november 2013

n januari 2014 starten bibliotheken met het op grote schaal uitlenen van e-books. De eerste drie maanden kunnen leden van Bibliotheek Zoetermeer met hun reguliere abonnement gebruik maken van een collectie van minimaal 5000 e-books. Vanaf april 2014 komt daar het zogenaamde e-bookpluspakket bij, met recente e-booktitels die leden tegen betaling kunnen lenen. Met de komst van dit nieuwe aanbod vervalt per 1 januari de bestaande service via de e-Portal. De titels uit deze portal komen waarschijnlijk...

Bekijk details van Bibliotheken gaan meer dan 5.000 e-books aanbieden

• Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

19 november 2013

De bibliotheek is één van de samenwerkende partners in de VoorleesExpress. Het nieuwe voorleesseizoen gaat in februari 2014 van start. Door uitbreiding van het aantal kinderen is de VoorleesExpress op zoek naar vrijwillige voorlezers. Deelname biedt u een bijzondere ervaring waarbij u nauw in contact komt te staan met een gezin. Bovendien geeft het u een unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de taalontwikkeling van jonge Zoetermeerse kinderen.

Bekijk details van Voorlezers gezocht voor VoorleesExpress

• Bibliotheek Zoetermeer viert 50-jarig jubileum

12 november 2013

Bibliotheek Zoetermeer bestaat op 28 november 2013 vijftig jaar. Al vanaf 1963 staan we in het midden van de Zoetermeerse samenleving.

Bekijk details van Bibliotheek Zoetermeer viert 50-jarig jubileum

• Opening schoolbibliotheken

3 oktober 2013

Woensdag 2 oktober zijn op feestelijke wijze de eerste 2 schoolbibliotheken geopend op OBS De Triangel en op KBS De Touwladder. De schoolbibliotheken maken onderdeel uit van de landelijke aanpak 'de Bibliotheek op School' .

Bekijk details van Opening schoolbibliotheken

• Wij vragen uw mening

24 september 2013

Bibliotheken in Nederland veranderen. Het bibliotheekwerk krijgt een andere invulling. Dat uit zich in nieuwe vormen van dienstverlening en nieuwe samenwerkingsvormen met lokale organisaties, met name gericht op de onderwerpen lezen, leren, ontwikkelen, digitalisering, participatie en zelfredzaamheid.

Bekijk details van Wij vragen uw mening

• Blog Joke Mos: de bibliotheek heeft nieuwe plannen voor de toekomst

18 september 2013

Als ik in de publieksruimte sta, zie ik in gedachten een gebouw dat méér is dan een bibliotheek. Ik zie een plaats waar bibliotheek, gemeente en andere Zoetermeerse organisaties op maatschappelijk, educatief en cultureel terrein bij elkaar zitten en elkaar versterken. Een prettige plek, waar Zoetermeerders gemakkelijk naar binnen lopen en hulp, advies en informatie kunnen vinden op allerlei terreinen: overheidszaken, educatie, gezondheid, welzijn, culturele activiteiten en Zoetermeerse evenementen.

Bekijk details van Blog Joke Mos: de bibliotheek heeft nieuwe plannen voor de toekomst

• Ontdek Slowakije!

16 september 2013

Op zaterdag 19 oktober vindt een Slowaakse middag plaats in de Hoofdbibliotheek. Altijd al eens kennis willen maken met de Slowaakse cultuur, taal en literatuur? Dit is uw kans! Wethouder Hans Haring is aanwezig en geeft om 13.00 uur het startsein. De toegang is gratis!

Bekijk details van Ontdek Slowakije!

• Gratis voorleesPIPPO in de bibliotheek

3 september 2013

2013 is het Jaar van het Voorlezen én BoekStart bestaat vijf jaar! Daarom geeft PIPPO alle ouders met kinderen tot 4 jaar een speciale VoorleesPIPPO cadeau. Van 28 september t/m 13 oktober kunt u de VoorleesPIPPO ophalen in uw bibliotheek op vertoon van een voucher. Deze kunt u invullen op pippo.nl.

Bekijk details van Gratis voorleesPIPPO in de bibliotheek