Resultaat 201 - 210 (van 231)

• Bibliotheek Zoetermeer viert 50-jarig jubileum

12 november 2013

Bibliotheek Zoetermeer bestaat op 28 november 2013 vijftig jaar. Al vanaf 1963 staan we in het midden van de Zoetermeerse samenleving.

Bekijk details van Bibliotheek Zoetermeer viert 50-jarig jubileum

• Opening schoolbibliotheken

3 oktober 2013

Woensdag 2 oktober zijn op feestelijke wijze de eerste 2 schoolbibliotheken geopend op OBS De Triangel en op KBS De Touwladder. De schoolbibliotheken maken onderdeel uit van de landelijke aanpak 'de Bibliotheek op School' .

Bekijk details van Opening schoolbibliotheken

• Wij vragen uw mening

24 september 2013

Bibliotheken in Nederland veranderen. Het bibliotheekwerk krijgt een andere invulling. Dat uit zich in nieuwe vormen van dienstverlening en nieuwe samenwerkingsvormen met lokale organisaties, met name gericht op de onderwerpen lezen, leren, ontwikkelen, digitalisering, participatie en zelfredzaamheid.

Bekijk details van Wij vragen uw mening

• Blog Joke Mos: de bibliotheek heeft nieuwe plannen voor de toekomst

18 september 2013

Als ik in de publieksruimte sta, zie ik in gedachten een gebouw dat méér is dan een bibliotheek. Ik zie een plaats waar bibliotheek, gemeente en andere Zoetermeerse organisaties op maatschappelijk, educatief en cultureel terrein bij elkaar zitten en elkaar versterken. Een prettige plek, waar Zoetermeerders gemakkelijk naar binnen lopen en hulp, advies en informatie kunnen vinden op allerlei terreinen: overheidszaken, educatie, gezondheid, welzijn, culturele activiteiten en Zoetermeerse evenementen.

Bekijk details van Blog Joke Mos: de bibliotheek heeft nieuwe plannen voor de toekomst

• Ontdek Slowakije!

16 september 2013

Op zaterdag 19 oktober vindt een Slowaakse middag plaats in de Hoofdbibliotheek. Altijd al eens kennis willen maken met de Slowaakse cultuur, taal en literatuur? Dit is uw kans! Wethouder Hans Haring is aanwezig en geeft om 13.00 uur het startsein. De toegang is gratis!

Bekijk details van Ontdek Slowakije!

• Gratis voorleesPIPPO in de bibliotheek

3 september 2013

2013 is het Jaar van het Voorlezen én BoekStart bestaat vijf jaar! Daarom geeft PIPPO alle ouders met kinderen tot 4 jaar een speciale VoorleesPIPPO cadeau. Van 28 september t/m 13 oktober kunt u de VoorleesPIPPO ophalen in uw bibliotheek op vertoon van een voucher. Deze kunt u invullen op pippo.nl.

Bekijk details van Gratis voorleesPIPPO in de bibliotheek

• Nieuw! Peutervoorlezen op basisschool De Traingel

3 september 2013

Vanwege het sluiten van wijkbibliotheek Seghwaert wordt vanaf heden één keer per maand voorgelezen op een nieuwe locatie in Seghwaert. Op iedere eerste woensdag van de maand zijn alle peuters uit de wijk welkom op basisschool De Triangel (Vlasakker 33-35) van 9.30 tot 10.00 uur. De inloop is vanaf 9.15 uur. U wordt ontvangen met koffie, thee en limonade.

Bekijk details van Nieuw! Peutervoorlezen op basisschool De Traingel

• Nieuwe leeskringleden gezocht

22 juli 2013

Er zijn weer plaatsen vrij in enkele van onze (nieuwe) leeskringen in de Hoofdbibliotheek. Bent u een enthousiaste lezer en heeft u interesse? Bij inschrijving voor 1 september hoeft u voor 2013 geen deelnamekosten te betalen.

Bekijk details van Nieuwe leeskringleden gezocht

• Zomeractie boekverkoop

18 juli 2013

Vanaf 19 juli starten we in de Hoofdbibliotheek met de dagelijkse verkoop van afgeschreven boeken. Deze zomeractie duurt t/m eind augustus. Alle afgeschreven boeken kosten €1,00 en 6 boeken voor de prijs van 5! De boekverkoop vindt plaats op de begane grond, schuin tegenover de informatiebalies.

Bekijk details van Zomeractie boekverkoop

• Blog Joke Mos over Andreas!

16 juli 2013

Dit is de laatste blog voor de zomervakantie, in september schrijft Joke Mos elke twee weken weer over een nieuw onderwerp. Deze editie staat Joke nog even stil bij het verlies van onze gewaardeerde collega Andreas Pattisina.

Bekijk details van Blog Joke Mos over Andreas!