Resultaat 221 - 230 (van 233)

• Blog Joke Mos: lezen begint op jonge leeftijd

21 mei 2013

Misschien denkt u dat het lezen pas begint op de basisschool. Maar niets is minder waar. Gedurende de eerste paar jaar van een kinderleven wordt namelijk de basis gelegd voor de woordenschat van het kind.

Bekijk details van Blog Joke Mos: lezen begint op jonge leeftijd

• Wijkblog is succesvol

21 mei 2013

De 3 samenwerkingspartners binnen Schrijversschool Zoetermeer zijn blij met het succes van de blog 'Over mijn wijk'.

Bekijk details van Wijkblog is succesvol

• zoetermeermijnstad.nl

24 april 2013

Woensdag 17 april is op feestelijke wijze de website www.zoetermeermijnstad.nl gelanceerd in aanwezigheid van burgemeester Aptroot.

Bekijk details van zoetermeermijnstad.nl

• Blog Joke Mos: Hoe snel kan het gaan?

22 april 2013

In mijn eerste blog, nog maar enkele weken geleden, schreef ik over de bieb van nu en de bieb van de toekomst. Ik vertelde hoe ik uitkeek naar de realisatie van het Stadsforum, waarin zowel het Stadsmuseum als de Bibliotheek onderdak zouden gaan krijgen.

Bekijk details van Blog Joke Mos: Hoe snel kan het gaan?

• Blog Joke Mos van 5 april

5 april 2013

De blog van 5 april, geschreven door directeur Joke Mos, gaat over laaggeletterdheid in Zoetermeer. Stel je voor dat je niet goed kunt lezen en schrijven. Een simpele handeling als een treinkaartje kopen bij de automaat niet lukt omdat je het niet kunt lezen of een medicijnbijsluiter niet begrijpt.

Bekijk details van Blog Joke Mos van 5 april

• Streaming e-books nu ook op iPad/iPhone

28 februari 2013

Het platform van Public Library Online is omgezet naar HTML5. De streaming e-books van de bibliotheek zijn hiermee nu ook leesbaar op apparaten die geen Flash ondersteunen, zoals de iPad. Ook hebben we een flink aantal mooie, nieuwe titels toegevoegd.

Bekijk details van Streaming e-books nu ook op iPad/iPhone

• Korting op voorstelling Stadstheater

28 februari 2013

Als lid van de bibliotheek kunt u met korting naar de voorstelling 'Matennaaiers' met Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart, op woensdag 17 april in het Stadstheater. Op vertoon van uw bibliotheekpas krijgt u €5 korting! Profiteer van dit voordeel en bestel snel uw kaarten!

Bekijk details van Korting op voorstelling Stadstheater

• Literatuurcollege is verplaatst naar 11 maart!!

21 februari 2013

Literaire non-fictie, oftewel de literatuur van de realiteit. Wat is nu zo kenmerkend aan dit genre en onder welke omstandigheden kwam het eigenlijk tot stand? Emmy Rijsdijk geeft op 11 maart een literatuurcollege over dit onderwerp.

Bekijk details van Literatuurcollege is verplaatst naar 11 maart!!

• Grote boekverkoop op 16 maart

19 februari 2013

De Boekenweek 2013 begint op zaterdag 16 maart met een grote boekverkoop in de Hoofdbibliotheek. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u uw slag slaan: thrillers, romans, informatieve boeken, bladmuziek, cd's en grote letterboeken. Prijzen variëren van €1,00 tot €4,00, alleen contante betaling.

Bekijk details van Grote boekverkoop op 16 maart

• Maand van de Liefde

31 januari 2013

Februari is in Zoetermeer de Maand van de Liefde. Deze maand wordt georganiseerd door alle organisaties die verbonden zijn aan Meerpunt, GGD Zuid-Holland West en Bibliotheek Zoetermeer. Tijdens deze themamaand worden in Zoetermeer allerlei activiteiten georganiseerd rond de onderwerpen liefde, relaties en (homo-)seksualiteit.

Bekijk details van Maand van de Liefde