Resultaat 221 - 229 (van 229)

• Blog Joke Mos van 5 april

5 april 2013

De blog van 5 april, geschreven door directeur Joke Mos, gaat over laaggeletterdheid in Zoetermeer. Stel je voor dat je niet goed kunt lezen en schrijven. Een simpele handeling als een treinkaartje kopen bij de automaat niet lukt omdat je het niet kunt lezen of een medicijnbijsluiter niet begrijpt.

Bekijk details van Blog Joke Mos van 5 april

• Streaming e-books nu ook op iPad/iPhone

28 februari 2013

Het platform van Public Library Online is omgezet naar HTML5. De streaming e-books van de bibliotheek zijn hiermee nu ook leesbaar op apparaten die geen Flash ondersteunen, zoals de iPad. Ook hebben we een flink aantal mooie, nieuwe titels toegevoegd.

Bekijk details van Streaming e-books nu ook op iPad/iPhone

• Korting op voorstelling Stadstheater

28 februari 2013

Als lid van de bibliotheek kunt u met korting naar de voorstelling 'Matennaaiers' met Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart, op woensdag 17 april in het Stadstheater. Op vertoon van uw bibliotheekpas krijgt u €5 korting! Profiteer van dit voordeel en bestel snel uw kaarten!

Bekijk details van Korting op voorstelling Stadstheater

• Literatuurcollege is verplaatst naar 11 maart!!

21 februari 2013

Literaire non-fictie, oftewel de literatuur van de realiteit. Wat is nu zo kenmerkend aan dit genre en onder welke omstandigheden kwam het eigenlijk tot stand? Emmy Rijsdijk geeft op 11 maart een literatuurcollege over dit onderwerp.

Bekijk details van Literatuurcollege is verplaatst naar 11 maart!!

• Grote boekverkoop op 16 maart

19 februari 2013

De Boekenweek 2013 begint op zaterdag 16 maart met een grote boekverkoop in de Hoofdbibliotheek. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u uw slag slaan: thrillers, romans, informatieve boeken, bladmuziek, cd's en grote letterboeken. Prijzen variëren van €1,00 tot €4,00, alleen contante betaling.

Bekijk details van Grote boekverkoop op 16 maart

• Maand van de Liefde

31 januari 2013

Februari is in Zoetermeer de Maand van de Liefde. Deze maand wordt georganiseerd door alle organisaties die verbonden zijn aan Meerpunt, GGD Zuid-Holland West en Bibliotheek Zoetermeer. Tijdens deze themamaand worden in Zoetermeer allerlei activiteiten georganiseerd rond de onderwerpen liefde, relaties en (homo-)seksualiteit.

Bekijk details van Maand van de Liefde

• Nationale Voorleesdagen 2013

28 januari 2013

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari 2013. Medewerkers van de bibliotheek lezen in deze periode volop voor op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Zoetermeer. Het Prentenboek van het Jaar is van Milja Praagman 'Nog 100 nachtjes slapen'.

Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2013

• Opening Let's Learn in de Bieb

28 januari 2013

Op donderdag 17 januari is in de Hoofdbibliotheek het digitale leerplein Let’s Learn in de Bieb geopend door wethouder Mariëtte van Leeuwen. Let’s Learn in de Bieb is een innovatief digitaal klaslokaal waar leerkrachten en in eerste instantie bovenbouwleerlingen van de basisschool kunnen snuffelen aan het leren van de toekomst. Een aantrekkelijke plek met innovatieve, elektronische apparatuur en educatieve software.

Bekijk details van Opening Let's Learn in de Bieb

• Streaming e-books lezen

3 december 2012

Van 3 december 2012 tot 31 januari 2013 hebt u tijdens de campagne Lees Meer toegang tot e-books die passen bij de plek waar u bent of het onderwerp dat u boeit. Van prentenboek tot roman. Voor jong en oud. Aan deze dienst zijn geen kosten verbonden en u hebt geen e-reader nodig. U leest immers de boeken ‘streaming’. Wel moet u beschikken over een recente internetbrowser.

Bekijk details van Streaming e-books lezen