Resultaat 21 - 30 (van 225)

• Bescherm je bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord!

14 maart 2018

Tot voor kort ontving je als lid van de Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om je bibliotheekaccount Mijn Menu te activeren, waarna je direct een nieuw wachtwoord moest aanmaken. Als je je tijdelijke pincode nog niet hebt veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang tot Mijn Menu per donderdag 15 maart a.s. geblokkeerd. Je kunt dan via de optie 'Wachtwoord vergeten' een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als je e-mailadres bekend is bij de Bibliotheek.

Bekijk details van Bescherm je bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord!

• Kinderjury 2018

13 maart 2018

De Nederlandse Kinderjury is dé prijs voor kinderboeken. In 2 leeftijdscategorieën (6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar) kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boek van 2017.

Bekijk details van Kinderjury 2018

• Werkzaamheden aan e-bookplatform

8 maart 2018

Tussen 12 maart 6.00 uur en 14 maart 12.00 uur worden werkzaamheden uitgevoerd aan het e-bookplatform van de Bibliotheek. Wat merk je hiervan als je in die periode e-books wilt lenen?

Bekijk details van Werkzaamheden aan e-bookplatform

• Boekenweek 2018

8 maart 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee. Laat je inspireren door de display's in alle bibliotheekvestigingen met de allermooiste boeken over de natuur.

Bekijk details van Boekenweek 2018

• Lijsttrekkersdebat zaterdag 10 maart

20 februari 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen weer aan. Op zaterdagmiddag 10 maart organiseert de Bibliotheek Zoetermeer een lijsttrekkersdebat waar alle lijsttrekkers en het publiek met elkaar in debat gaan over belangrijke onderwerpen die Zoetermeer bezig houden. De lijsttrekkers van alle zittende partijen hebben zich inmiddels aangemeld. Tevens is er vanaf 21 februari een inhoudelijke expositie te vinden in het Forum over de Gemeenteraadsverkiezingen op het Plein Stad & Vrije tijd.

Bekijk details van Lijsttrekkersdebat zaterdag 10 maart

• De BoekStartcoach op het consultatiebureau in Oosterheem

12 februari 2018

Op donderdag 22 februari a.s. vindt het officiële start- en fotomoment plaats van de Boekstartcoach. Op deze dag om 12.00 uur geeft Wethouder Vugs, in het bijzijn van vertegenwoordigers van JGZ-ZHW en Bibliotheek Zoetermeer, het officiële startsein voor het project.

Bekijk details van De BoekStartcoach op het consultatiebureau in Oosterheem

• Bibliotheek in het Forum gesloten op 25 januari vanaf 14.00 uur

23 januari 2018

I.v.m. de officiële opening van het Stadhuis-Forum is het Forum op donderdag 25 januari gesloten vanaf 14.00 uur.

Bekijk details van Bibliotheek in het Forum gesloten op 25 januari vanaf 14.00 uur

• Filmbieb

12 januari 2018

Bouw mee aan dé filmcollectie van Nederland! Staan je filmdvd's stof te verzamelen? Schenk ze aan Muziekweb en help ons dé filmcollectie van Nederland te bouwen. Deze filmcollectie komt in de loop van 2018 beschikbaar voor alle bibliotheekleden via www.filmbieb.nl.

Bekijk details van Filmbieb

• Wijziging omtrent lenen e-books

4 januari 2018

Eind 2016 heeft de Koninklijke Bibliotheek (KB) de verplichte minimumprijzen bekendgemaakt voor het lenen van e-books via het e-bookplatform. Bibliotheekleden met een jaarabonnement van €42,00 of meer kunnen onbeperkt e-books lenen. Met een jaarabonnement tussen de €21,00 en €42,00 kun je maximaal 6 e-books per jaar lenen, met een jaarabonnement onder de €21,00 heb je geen toegang tot het e-bookplatform.

Bekijk details van Wijziging omtrent lenen e-books

• Ondertekening Taalakkoord

22 december 2017

Op woensdag 20 december hebben maar liefst 25 organisaties het Taalakkoord Zoetermeer ondertekend in het Taalhuis in de hoofdbibliotheek in Zoetermeer. In dit Taalakkoord onderschrijven deze organisaties het belang van de bestrijding van laaggeletterdheid en geven ze aan wat ze zelf doen of gaan doen om laaggeletterdheid te voorkomen. Iedere organisatie doet dit vanuit zijn eigen rol in de samenleving en zet dan ook haar eigen kracht in om actief aan de slag te gaan met dit thema.

Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord