Resultaat 21 - 30 (van 222)

• Boekenweek 2018

8 maart 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee. Laat je inspireren door de display's in alle bibliotheekvestigingen met de allermooiste boeken over de natuur.

Bekijk details van Boekenweek 2018

• Lijsttrekkersdebat zaterdag 10 maart

20 februari 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen weer aan. Op zaterdagmiddag 10 maart organiseert de Bibliotheek Zoetermeer een lijsttrekkersdebat waar alle lijsttrekkers en het publiek met elkaar in debat gaan over belangrijke onderwerpen die Zoetermeer bezig houden. De lijsttrekkers van alle zittende partijen hebben zich inmiddels aangemeld. Tevens is er vanaf 21 februari een inhoudelijke expositie te vinden in het Forum over de Gemeenteraadsverkiezingen op het Plein Stad & Vrije tijd.

Bekijk details van Lijsttrekkersdebat zaterdag 10 maart

• De BoekStartcoach op het consultatiebureau in Oosterheem

12 februari 2018

Op donderdag 22 februari a.s. vindt het officiële start- en fotomoment plaats van de Boekstartcoach. Op deze dag om 12.00 uur geeft Wethouder Vugs, in het bijzijn van vertegenwoordigers van JGZ-ZHW en Bibliotheek Zoetermeer, het officiële startsein voor het project.

Bekijk details van De BoekStartcoach op het consultatiebureau in Oosterheem

• Bibliotheek in het Forum gesloten op 25 januari vanaf 14.00 uur

23 januari 2018

I.v.m. de officiële opening van het Stadhuis-Forum is het Forum op donderdag 25 januari gesloten vanaf 14.00 uur.

Bekijk details van Bibliotheek in het Forum gesloten op 25 januari vanaf 14.00 uur

• Filmbieb

12 januari 2018

Bouw mee aan dé filmcollectie van Nederland! Staan je filmdvd's stof te verzamelen? Schenk ze aan Muziekweb en help ons dé filmcollectie van Nederland te bouwen. Deze filmcollectie komt in de loop van 2018 beschikbaar voor alle bibliotheekleden via www.filmbieb.nl.

Bekijk details van Filmbieb

• Wijziging omtrent lenen e-books

4 januari 2018

Eind 2016 heeft de Koninklijke Bibliotheek (KB) de verplichte minimumprijzen bekendgemaakt voor het lenen van e-books via het e-bookplatform. Bibliotheekleden met een jaarabonnement van €42,00 of meer kunnen onbeperkt e-books lenen. Met een jaarabonnement tussen de €21,00 en €42,00 kun je maximaal 6 e-books per jaar lenen, met een jaarabonnement onder de €21,00 heb je geen toegang tot het e-bookplatform.

Bekijk details van Wijziging omtrent lenen e-books

• Ondertekening Taalakkoord

22 december 2017

Op woensdag 20 december hebben maar liefst 25 organisaties het Taalakkoord Zoetermeer ondertekend in het Taalhuis in de hoofdbibliotheek in Zoetermeer. In dit Taalakkoord onderschrijven deze organisaties het belang van de bestrijding van laaggeletterdheid en geven ze aan wat ze zelf doen of gaan doen om laaggeletterdheid te voorkomen. Iedere organisatie doet dit vanuit zijn eigen rol in de samenleving en zet dan ook haar eigen kracht in om actief aan de slag te gaan met dit thema.

Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord

• Van 1 t/m 18 januari: Hoofdbibliotheek gesloten

23 november 2017

Het is bijna zover... eindelijk! In januari verhuist de Hoofdbibliotheek terug naar het Stadhuisplein. Vanwege de verhuizing is de Hoofdbibliotheek gesloten van 1 t/m 18 januari 2018. Op vrijdag 19 januari opent de Hoofdbibliotheek haar deuren in het vernieuwde Forum.

Bekijk details van Van 1 t/m 18 januari: Hoofdbibliotheek gesloten

• Leesbeperking? De Bibliotheek helpt met Passend Lezen

20 november 2017

Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom biedt de Bibliotheek een collectie van 45.000 gesproken boeken, exclusief voor mensen met een leesbeperking.

Bekijk details van Leesbeperking? De Bibliotheek helpt met Passend Lezen

• Nederland Leest de toekomst in november

18 oktober 2017

Kom in november langs in de bibliotheek en ontvang het boek “Ik, robot” van Isaac Asimoc cadeau. Het jaarlijkse cadeau van de bieb voor leden én niet leden. (OP = OP!) Het thema van Nederland Leest 2017 is ‘robotica’. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. Het...