Resultaat 31 - 40 (van 262)

 • Motie aangenomen: onderzoek wijkbibliotheken als Huis van de Wijk

  2 juli 2019

  De gemeenteraad heeft op 1 juli tijdens het voorjaarsdebat besluiten genomen over de bezuinigingsvoorstellen van het college. Zo ook over het sluiten van bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem. De raad toonde zich niet enthousiast over deze sluiting.

  Bekijk details van Motie aangenomen: onderzoek wijkbibliotheken als Huis van de Wijk

 • Petitie Houd de Bibliotheek in de wijk!

  18 juni 2019

  Houd de Bibliotheek in de wijk! De gemeente is van plan de bibliotheekvestigingen in de wijken Rokkeveen en Oosterheem te sluiten. De reden: bezuinigingen. Als dat plan doorgaat kunnen onze bezoekers vanaf 2022 alleen nog in het Forum terecht. Dat kan anders!

  Bekijk details van Petitie Houd de Bibliotheek in de wijk!

 • Gemeente oppert sluiting wijkbibliotheken

  29 mei 2019

  De gemeente heeft het voornemen om bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem te sluiten. We krijgen veel reacties van inwoners die hiervan geschrokken zijn.

  Bekijk details van Gemeente oppert sluiting wijkbibliotheken

 • Werkzaamheden bibliotheeksysteem

  10 mei 2019

  De catalogus, Mijn menu en Bibliotheek Wise app zijn zondag 12 mei vanaf 18.30 uur tot ca. 7.00 uur tijdelijk niet beschikbaar wegens groot onderhoud aan het bibliotheeksysteem.

  Bekijk details van Werkzaamheden bibliotheeksysteem

 • Meivakantieactiviteiten

  17 april 2019

  Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze meivakantie! Rondom Pasen en tijdens de meivakantie zijn er veel toffe activiteiten voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar in het Forum. Zo is er een Harry Potterdag, een Ridder en Prinsessendag en een Dinodag. Bekijk hieronder welke activiteiten en wanneer. Zien we je dan?

  Bekijk details van Meivakantieactiviteiten

 • Gewijzigde openingstijden

  17 april 2019

  Met ingang van 1 mei heeft het Forum gewijzigde openingstijden op zaterdag en zondag. Het Forum is dan van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Tijdens High Servicetijden van 11.00 - 17.00 uur zijn er medewerkers aanwezig voor al je vragen over abonnementen en collectie. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van alle faciliteiten in het Forum op basis van zelfbediening.

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

 • Voorjaarsprogramma

  2 april 2019

  Nieuwsgierig naar de activiteiten in het Forum voor de komende maanden? Bekijk dan snel de nieuwe programmaflyer met een greep uit de vele leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud!

  Bekijk details van Voorjaarsprogramma

 • Handsfree lezen?

  1 april 2019

  Op Facebook las je op 1 april over onze nieuwe bibliotheekservice. Handsfree lezen: bibliotheekmedewerkers komen met de boeken mee naar je huis om de pagina’s voor je om te slaan. Helaas, met de boeken mee naar huis gaan doen onze medewerkers niet. Tenzij het hun eigen huis is. :-) Wél hebben we allerlei mogelijkheden om handsfree, of op een andere manier aangepast te lezen.

  Bekijk details van Handsfree lezen?

 • Studeren in de raadszaal

  20 maart 2019

  Goed nieuws voor studenten! Per 5 april 2019 openen Gemeente en Bibliotheek Zoetermeer de deuren van de raadszaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Op bepaalde dagdelen kunnen ze daar in stilte komen studeren. Bibliotheek en gemeente komen daarmee tegemoet aan de grote behoefte aan studeerplekken onder Zoetermeerse jongeren.

  Bekijk details van Studeren in de raadszaal

 • Belastingservicepunt in Bibliotheek

  22 februari 2019

  Wees geen dief van je eigen portemonnee. Hulp bij digitale belastingaangifte en aanvragen van toeslagen. Veel Nederlanders lopen geld mis, omdat ze geen toeslagen aanvragen, waar ze wel recht op hebben of laten geld bij de belastingaangifte liggen. Vanaf nu kun je dit voorkomen! Vanaf 5 maart as. kun je bij het Belastingservicepunt in Bibliotheek Zoetermeer terecht voor al je vragen over je belastingaangifte of je kunt samen met een vrijwilliger je aangifte invullen.

  Bekijk details van Belastingservicepunt in Bibliotheek